La Universitat Internacional de la Pau arrenca avui amb una reflexió sobre poder i violència


  • Comparteix:

La divuitena edició de la Universitat Internacional per la Pau arrenca avui amb una reflexió sobre les relacions entre poder i violència. Les jornades, que compten, enguany, entre d'altres ponents, amb la presència del Premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, s'obriran amb una conferència a càrrec del professor de la Universitat Lliure de Berlín, Ignacio Sotelo. Les ponències, que s'allargaran fins el dia 23, tindran lloc al Centre Borja.

Segons els organitzadors, la universitat arriba després d'un any molt dur des del punt de vista moral. L'edició d'enguany arrencarà amb la voluntat d'analitzar el poder i la violència des de les seves dimensions personals, col·lectives, polítiques i econòmiques.

El conflicte de la guerra a l'Iraq i les mobilitzacions socials que ha provocat serà un dels temes que s'abordaran en aquesta edició de la UIP. No obstant, el president de la Fundació Universitat Internacional per la Pau, Arcadi Oliveres, ha declarat que les jornades també tractaran la resta de guerres que han esclatat enguany:

Arcadi Oliveres

A banda de la guerra a Iraq, tenim l'obligació d'abordar altres conflictes. Aquells que demostren la violència de forma crua i aquells que ho fan de forma estructural.


Pel que fa als ponents, el cartell compta amb noms de la talla del premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel.

L'alcalde Lluís Recoder serà l'encarregat d'inaugurar, a les 7 de la tarda, la divuitena edició de la Universitat Internacional per la Pau. Recoder s'ha felicitat pel fet que Sant Cugat sigui la taula de debat on els ponents exposaran els millors camins per assolir la pau:

Lluís Recoder

És una cosa molt bonica que Sant Cugat estigui associada a quelcom tant gran com és la pau


Durant les jornades, es presentarà el llibre que recull les ponències de l'any passat, que està dedicat desaparegut escultor basc Eduardo Chillida, que va dissenyar el logotip de la Universitat Internacional de la Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.