Sant Cugat, la ciutat que més aigua gasta i més residus genera


Temes relacionats

La recollida selectiva a la ciutat segueix per sota la mitjana de l'àrea metropolitana ( 7/ago/09)

Sant Cugat, el municipi de l'àrea metropolitana amb major estalvi d'aigua durant la sequera ( 5/ago/09)

Sant Cugat manté l'atenció en la sequera, tot i la derogació del decret (18/gen/09)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha augmentat un 12% el consum d'aigua

Sant Cugat ha augmentat un 12% el consum d'aigua

Sant Cugat és el municipi de l'àrea metropolitana que més aigua gasta per habitant, una posició que ocupa des del 2003. Segons dades de l'Entitat del Medi Ambient (EMA), cada santcugatenc consumeix 160 litres al dia, mentre que la mitjana metropolitana se situa en 108 litres. Sant Cugat, a més, és la ciutat del Vallès que més residus genera per habitant i dia.

La despesa d'aigua per a usos municipals ha augmentat un 63% a la ciutat durant el 2009. La pujada coincideix amb la derogació del decret de sequera el 13 de gener de 2009 per part del govern català. En paral·lel, Sant Cugat ha duplicat la reutilització d'aigua no potable per abastir espais municipals, com els parcs i jardins públics.

El nivell de despesa hídrica converteix Sant Cugat en la ciutat de l'àrea metropolitana que més aigua gasta per habitant, una posició que ostenta des del 2003, segons dades de l'Entitat del Medi Ambient. De mitjana, cada santcugatenc gasta 160 litres al dia, mentre que el promig metropolità se situa en 108 litres diaris per habitant. El president de l'EMA, Josep Ramon Torné, ha elogiat el nivell de consum del global de l'àrea metropolitana.

Josep Ramon Torné

Els ciutadans han baixat de nou el seu consum i converteixen l'àrea metropolitana en la que menys consumeix d'Europa.


La despesa d'aigua a l'àrea metropolitana al 2009 s'ha reduït un 2,3%, mentre que a Sant Cugat ha pujat un 12%. En relació als usos, la ciutat destina un 67% de l'aigua a l'ús domèstic; un 27% per a activitats industrials i agràries, i un 6% per abastir fonts, jardins i altres espais municipals.

L'informe de l'Entitat del Medi Ambient també analitza els residus generats. Sant Cugat lidera les ciutats metropolitanes en relació als residus generats, superada només pel municipi de Begues, poble del Baix Llobregat amb 6.271 habitants.

Sant Cugat ha augmentat durant el 2009 la recollida selectiva de vidre, envasos lleugers i matèria orgànica. Per contra, ha caigut un 4% la recollida de paper i cartró.

L'Entitat del Medi Ambient (EMA) gestiona 33 municipis de l'àmbit metropolità i abasta una població de més de tres milions de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.