CCOO lamenta la pèrdua de drets dels treballadors amb la reforma laboral


  • Comparteix:

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, en imatge d'arxiu als estudis de Cugat.cat.

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, en imatge d'arxiu als estudis de Cugat.cat.

El sindicat CCOO s'ha mostrat molt crític amb el projecte de llei de reforma laboral aprovat aquest dijous al Congrés de Diputats. La secció sindical de CCOO a l'Ajuntament lamenta l'abaratiment de l'acomiadament dels treballadors i que els empresaris es puguin desvincular unilateralment del conveni col·lectiu signat, entre d'altres. L'agrupació sindical proposa ajudar als autònoms i a les pimes rebaixant-los els impostos, i disminuir l'aportació a la seguretat social, entre d'altres mesures, per ajudar a crear llocs de treball.

El secretari general de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, ha lamentat l'actitud de José Luis Rodríguez Zapatero a qui ha acusat de no 'saber que fer' i d'anar posant 'pedaços'. Són declaracions a Cugat.cat.

Pepe Garcia

El problema és que el govern no sap què fer. Sembla que la sortida de la crisi és la reforma laboral però la reforma no crea llocs de treball.


Un dels punts que més polseguera ha aixecat ha estat l'aprovació de l'acomiadament, amb una indemnització de 20 dies, en el cas de l'existència de pèrdues actuals o previstes a l'empresa, o la disminució persistent del seu nivell d'ingressos, que puguin afectar a la seva viabilitat. García ha lamentat aquest abaratiment.

Pepe Garcia

No sé si deixar les mans lliures per l'acomiadament crearà llocs de treball però si hi ha mala gestió de l'empresari què fem?



El projecte de llei aprovat aquest dijous ha comptat amb els vots a favor del PSOE, les abstencions del PNB i CiU i els vots en contra d'IU, ICV, ERC i el PP. El text passarà ara al Senat on podrà rebre modificacions. Està previst que la primera quinzena de setembre quedi definitivament aprovat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.