La Universitat Internacional de la Pau comença a caminar amb una reflexió sobre el poder i la violència en la globalització


  • Comparteix:

La 18ena edició de la Universitat Internacional de la Pau ha començat a caminar amb una la voluntat de lluitar per les llibertats humanes. Dues-centes persones han seguit la sessió inaugural al centre Borja on els organitzadors han proposat una reflexió conjunta sobre els darrers esdeveniments mundials.

La inauguració ha comptat amb una àmplia representació de personalitats del món polític, social i cultural de la nostra ciutat. Tots els presents a la taula inaugural han destacat que vivim temps difícils a l'ombra de la guerra a l'Iraq i que fan necessari treballar conjuntament per garantir les llibertats. El premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel ha destacat que un dels grans reptes del món és construir un pensament propi davant del pensament únic. Esquivel ha fet la següent reflexió:

Adolfo Perez Esquivel

Hem de veure com tota la força per la pau i la dignitat humana es pot sumar en projectes per la humanitat.


De la seva banda, Lluís Recoder, s'ha felicitat perquè Sant Cugat torni a acollir una nova edició d'aquesta universitat que considera encara molt necessària. L'alcalde ha lamentat que els conflictes armats augmentin al món tot i el progrés aconseguit. Recoder ha remarcat un cop més, el compromís de la ciutat amb la pau.

Lluís Recoder

Sant Cugat és una ciutat compromesa amb la pau des del punt de vista de la reflexió com des de la mobilització social.


La primera ponència de la universitat s'ha centrat en el lema d'aquest any "Poder i Violència" i ha anat a càrrec d'Ignacio Sotelo, professor de la Universitat Lliure de Berlín i Gema Martín, professora de Sociologia del Món Àrab i Islàmic. La sessió s'ha tancat amb un concert a càrrec d'Ignaci Roda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.