Sol i Aire aprofita la Festa Major per preparar els veïns en cas d'incendi


  • Comparteix:

Sol i Aire ha celebrat la seva Festa Major amb la consciència posada en l'alt risc d'incendi característic d'aquesta època de l'any. És per això que el Grup d'Autoprotecció de la urbanització tanca la festa grossa celebrada durant aquest cap de setmana, informant els veïns dels protocols d'actuació a seguir en cas de foc. La festa, que enguany ha arribat a la seva 16a edició, ha patit un descens de participació, segons l'organització, perquè ha coincidit amb el primer d'agost.

Les activitats familiars han estat un any més les protagonistes de la festa grossa de Sol i Aire. El sopar de germanor, el Ball de Festa Major, l'espectacle de màgia i la baixada de carros han estat les propostes més seguides, tot i el descens de participació que ha apuntat la comissió de festes.

El president de l'Associació de Veïns de Sol i Aire i membre de l'organització de la Festa Major, Guillem Roca, explica quina ha estat la novetat en l'agenda d'activitats d'aquesta 16a festa grossa.

Guillem Roca

Hem fotografiat els horts de la gent gran de la urbanització i hem fet una exposició. És la principal novetat.


L'última cita festiva ha centrat l'atenció dels 200 veïns de Sol i Aire en conèixer com han d'actuar en cas d'incendi i en les tasques de prevenció que poden desenvolupar per evitar-lo. Les altes temperatures i la gran massa forestal que encara queda al sotabosc de la zona que envolta la urbanització fan que sigui un dels territoris santcugatencs amb un risc més alt d'incendi.

Tot i que els veïns de Sol i Aire han rebut assessorament i pràctiques a càrrec dels Bombers i compten amb el primer Grup d'Autoprotecció homologat a Catalunya, encara tenen 'por' del foc per les poques sortides de què disposa la urbanització.

Ho ha explicat un dels veïns membre del grup d'Autoprotecció Plácido Cuenca.

Plácido Cuenca

Tenim només dues sortides a la urbanització. La nostra por és que si algun dia hi ha un incendi no poguem sortir.



Encara que el risc d'incendi és la principal preocupació dels veïns en aquests moments, també mostren la seva il·lusió per passar a ser un dels nou espais de regulació especial (ERE) del futur Parc Natural de Collserola en els propers mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.