Sant Cugat, en contra de la lapidació de la iraniana Sakineh Mohammadi Ashtiani

Imatge de Sakineh Mohammadi Ashtiani

Societat

Publicat el 6/ago/10 per Núria Juanico

Sant Cugat s'ha sumat a la protesta internacional per la possible lapidació de la iraniana Sakineh Mohammadi Ashtiani. L'alcalde, Lluís Recoder, ha signat aquest dijous una petició per a la posada en llibertat de la presonera iraniana a través de l'ONG Mayors for Peace, una organització internacional de la qual Sant Cugat forma part. Tot i que el tribunal iranià ha decidit aturar la lapidació, algunes associacions han denunciat que Ashtiani encara és en perill, ja que no se li ha commutat la pena.

Diverses associacions internacionals s'han pronunciat en contra de la sentència d'Ashtiani i han protestat en contra del tractament que ha rebut l'acusada. Sant Cugat, de la seva banda, s'ha adherit a la campanya de l'ONG Mayors for Peace que es mostra contrària a la possible lapidació d'Ashtiani i insta el govern iranià a abandonar les execucions per adulteri.

La regidora d'Immigració, Cooperació i Igualtat, Susanna Pellicer, ha descrit la situació actual i ha explicat per què Sant Cugat s'ha adherit a la protesta. Són declaracions a Cugat.cat.

Susanna Pellicer

Sembla que la lapidació està aturada però busquen una altra manera d'aturar-la. Estem d'acord en què no es matin les persones i tampoc d'aquesta manera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sakineh Mohammadi Ashtiani va ser condemnada el maig del 2006 a rebre 99 fuetades per haver mantingut 'relacions il·lícites' amb dos homes. Tot i que la sentència es va emetre sense proves, Ashtiani es troba actualment al corredor de la mort de la presó de Tabriz, al nord-oest de l'Iran, esperant la seva execució.