El carril VAO dels Túnels de Vallvidrera beneficia 850 vehicles al dia


Temes relacionats

Els vehicles amb tres o més passatgers paguen un 20% menys al peatge de Vallvidrera i la resta pateix un augment del preu ( 2/jul/10)


  • Comparteix:

El carril beneficia uns 850 vehicles al dia / Font: Asabadell.cat

El carril beneficia uns 850 vehicles al dia / Font: Asabadell.cat

Més de 26.500 automòbils amb tres o més ocupants s'han beneficiat aquest juliol de la rebaixa del carril per a Vehicles d'Alta Ocupació (VAO) dels Túnels de Vallvidrera, que uneixen Sant Cugat amb Barcelona. La xifra, que ha beneficiat uns 850 vehicles al dia, és molt inferior a la que Tabasa, l'empresa que gestiona els túnels, preveu al final de les vacances, quan es podrien duplicar els vehicles que gaudeixen de la reducció tarifària.

Un 2,6% dels 32.000 turismes que creuen la C-16 al seu pas pels túnels cada dia han tingut descomptes en el pagament del peatge. En canvi, hi ha hagut vora 2.900 casos on s'ha rebutjat la sol·licitud d'alguns vehicles on no hi havia els passatgers suficients.

Els vehicles que volen creuar els Túnels de Vallvidrera amb una rebaixa del 20% del preu del peatge han de tenir tres o més ocupants i han de fer el pagament en targeta de crèdit o Via T. Aquests automòbils VAO passen per un carril especial amb un sistema de reconeixement òptic encarregat de comprovar que a l'automòbil hi viatgen tres o més persones.

L'objectiu de la mesura, promoguda pel departament de Política Territorial i Obres Públiques, passa per la millora de la circulació de la via i la promoció de l'ús sostenible del vehicle privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.