Sant Cugat registra un augment del 30% en embarassos de noies adolescents


  • Comparteix:

El 25% dels embarassos són de noies immigrants.

El 25% dels embarassos són de noies immigrants.

El servei de Tarda Jove que ofereix informació sobre planificació familiar ha registrat un augment del 30% de les consultes per embarassos en noies adolescents en l'últim any. Des de l'Ajuntament, que presta el servei, s'ha explicat que aquest increment es deu, sobretot, a l'arribada de dones immigrants extracomunitàries.

Durant l'any passat 821 persones es van adreçar al servei de Tarda Jove per fer alguna consulta relacionada amb la sexualitat. Segons ha explicat Raquel González, cap de Salut Pública de l'Ajuntament, després de 10 anys amb uns nivells estables d'embarassos en adolescents, l'any passat es va registrat un augment del 30% sobretot, de dones immigrants:

Raquel González

El 25% de les noies són procedents de la immigració, i en general són més joves que les noies de Sant Cugat.


Del total d'adolescents que es queden embarassades, un 84% opta per interrompre el seu embaràs després d'informar-se i assessorar-se de totes les possibilitats i recursos que tenen al seu abast. En canvi, en les immigrants aquesta xifra es capgira i són un 80% les que opten per tirar endavant:

Raquel González

Són noies que tot i tenir una situació laboral i econòmica, en general, precària, decideixen tirar endavant l'embaràs.


El servei de Tarda Jove s'ofereix els dimecres a la tarda al CAP Sant Cugat i no es necessària cita prèvia. En general, el perfil d'usuari és una noia d'entre 19 i 21 anys que busca assessorament en temes de sexualitat ja sigui per alguna patologia, dubte o transtorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.