Nou de cada deu gossos que es troben al carrer es retornen als seus amos o s'adopten


Temes relacionats

L'Ajuntament s'ha fet càrrec de 338 animals aquest any ( 5/jul/08)

Tres de cada quatre gossos recollits al carrer no van ser abandonats ( 6/ago/07)

El nombre d'adopcions de gossos abandonats es triplica en 5 anys (26/gen/07)


  • Comparteix:

Diverses vegades a l'any l'Ajuntament instal·la un estand de gossos i gats a la ciutat perquè els santcugatencs puguin adoptar-los

Diverses vegades a l'any l'Ajuntament instal·la un estand de gossos i gats a la ciutat perquè els santcugatencs puguin adoptar-los

Nou de cada deu gossos que es van trobar l'any passat als carrers la ciutat s'han retornat als seus propietaris o han trobat una família d'adopció. L'Ajuntament i la residència canina de l'Arrabassada han recollit fins a 313 gossos i 95 gats durant el 2009, un 8% menys que l'any anterior. Un 75% dels animals portaven xip, fet que ha facilitat el seu retorn a les famílies corresponents.

Les dades demostren que la majoria dels animals que es troben a la via pública del nostre municipi no són fruit d'un abandonament, sinó que es tracta de gats i gossos extraviats. Dels 313 gossos que es van trobar als carrers de la ciutat, 285 han trobat una llar santcugatenca. D'aquests, una seixantena han estat adoptats per nous amos. Pel que fa als gats, l'any passat se'n van trobar 95 però tant sols un de cada tres han estat adoptats o retornats als seus amos.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha valorat positivament les dades ja que la majoria d'animals han trobat una llar d'acollida. Són declaracions a Cugat.cat.

Marta Subirà

Valorem de forma positiva la tasca d'adopció a la ciutat ja que 285 gossos han trobat una família.


Els mateixos responsables de la residència canina de l'Arrabassada, on es porten els animals que es troben a la via pública, col·loquen un xip als gossos que troben sense identificació i s'encarreguen d'explicar a les famílies les responsabilitats que comporten els animals de companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.