Els alumnes del Joaquima Pla i Farreras i del CAR utilitzaran llibres digitals el curs vinent


  • Comparteix:

El projecte substituirà els tradicionals llibres de text per llibres en format digital

El projecte substituirà els tradicionals llibres de text per llibres en format digital

Els instituts Joaquima Pla i Farreras i el del CAR faran servir llibres en format digital a partir del curs vinent en el marc del projecte de la Generalitat 'Educat 1x1'. Aquesta iniciativa, que consisteix en la substitució dels llibres de text per ordinadors i en la integració de xarxes Wi-Fi a les aules, té l'objectiu de millorar la connectivitat dels centres perquè tots els alumnes puguin estar connectats entre ells. El departament d'Educació preveu que la resta d'instituts de Sant Cugat completin les actuacions que els permetin integrar-se al pla abans que acabi el curs vinent.

Amb aquest programa, tots els alumnes dels instituts tindran un ordinador portàtil per accedir als llibres en format digital, que substituiran els llibres de text. El projecte contempla també la instal·lació de pissarres digitals interactives i una xarxa Wi-Fi a totes les aules. 'Educat 1x1' és la continuació del projecte 'Heura', que consisteix en portar banda ampla d'internet a les aules i al qual tots els centres de Catalunya ja s'han integrat.

El director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès, Josep Lluís Domeyó, ha explicat quina és la situació actual dels centres de la ciutat respecte el projecte. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Lluís Domeyó

El projecte implica la substitució de tots els llibres per ordinadors. El CAR ja està operatiu i el Pla Farreras està molt avançat.


Els instituts Leonardo da Vinci, Angeleta Ferrer, Ferran i Clua i Arnau Cadell estan en fase d'espera per instal·lar totes les dotacions que requereix el projecte. El departament d'Educació preveu que abans que s'acabi el curs vinent la resta d'instituts de Sant Cugat hagin completat totes les fases del pla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.