L'avançament del curs escolar fa que s'acceleri la demanda de llibres de text a la ciutat

Les llibreries de la ciutat ja tenen a punt els llibres de text

Societat

Publicat el 30/ago/10 per Redacció

Les llibreries de la ciutat han notat que l'inici del curs escolar s'avança una setmana aquest any ja que els santcugatencs van a buscar els llibres de text abans d'hora. La majoria de famílies de la ciutat han tornat ja de vacances i han estat previsores a l'hora de demanar els llibres que els alumnes utilitzaran aquest any. D'aquí a deu dies començarà el curs escolar a les 21 escoles de primària i els 15 centres de secundària de la ciutat, set dies abans del que és habitual, a causa de l'aplicació del nou calendari escolar que entra en vigor aquest curs.

El nou calendari escolar, que també preveu una setmana blanca del 7 a l'11 de març, ha provocat que les visites a les llibreries per anar a buscar els llibres de text s'hagin avançat, igual que curs. Ho ha explicat a Cugat.cat una de les responsables de la coperativa Abacus de la ciutat, Núria Pons.

Núria Pons

S'ha notat l'avançament, comença el curs abans i la gent ja ha vingut des de finals de juliol. Ara ja hi ha força gent que vol tenir els llibres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'encarregada dels llibres de text a la llibreria Paideia, Adela Nogueira, ha reconegut la previsió de la majoria de famílies santcugatenques.

Adela Nogueira

La gent fa previsió, els han demanat abans i ara els venen a buscar. Com que el curs comença abans, ho han avançat una setmana tot.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els que no han d'anar a buscar llibres de text aquest any són els alumnes dels instituts Joaquima Pla i Farreras i el del CAR, ja que seran els primers al municipi en fer servir llibres en format digital. La iniciativa forma part del projecte de la Generalitat 'Educat 1x1' i consisteix en la substitució dels llibres de text per ordinadors i en la integració de xarxes Wi-Fi a les aules. El departament d'Educació preveu que la resta d'instituts de Sant Cugat completin les actuacions que els permetin integrar-se al pla abans que acabi el curs vinent.