El Monestir acull les dissetenes Jornades Internacionals per a Professors de Català


  • Comparteix:

Jordi Vilajoana amb Lluís Recoder i Ester Franquesa.

Jordi Vilajoana amb Lluís Recoder i Ester Franquesa.

El Monestir acull fins divendres les 17enes Jornades Internacionals per a professors de català que organitza l'Institut Ramon Llull. Cent persones d'arreu del món participen a les sessions per discutir sobre l'estudi de la nostra llengua a l'estranger. El conseller de Cultura ha inaugurat les jornades apel·lant la necessitat d'un nou Estatut per col·locar el català al mapa.

Conferències, taules rodones i sessions de treballs permetran als mestres conèixer en quins cercles es mou el català fora del país. L'institut Ramon Llull organitza aquestes sessions que ha inaugurat el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana.

El conseller ha elogiat la tasca realitzada per aquesta institució en la promoció, a tots nivells, de la llengua catalana. Vilajoana ha remarcat que s'ha d'enfortir l'idioma sense renunciar als elements que ens identifiquen. Un procés que passa, segons Vilajoana, per l'aprovacoó d'un nou Estatut d'Autonomia:

Jordi Vilajoana

Un nou Estatut ens permetrà situar el català al lloc que li correspon


Aprofitant que les jornades internacionals se celebren a Sant Cugat, l'alcalde ha aprofitat per destacar que cada cop menys universitaris s'interessen per estudiar filologia catalana. Davant aquest fet, Recoder ha emplaçat als catalans a unir-se per rellançar l'estimació al català:

Lluís Recoder

Hem de treballar plegats per millorar el català. Si no ho fem nosaltres no farà ningú


El director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Vicenç Villatoro ha obert les jornades amb una conferència sobre l'estat de salut del català posant com exemple la situació que es viu a Quebec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.