El Cor Infantil Sant Cugat fa els 20 anys amb el projecte d'una educació primària musical en marxa


  • Comparteix:

El Cor Infantil Sant Cugat i l'escola Aula de So celebren el seu 20è aniversari amb l'objectiu de consolidar un ensenyament primari a la ciutat que combini música i educació. La iniciativa vol ser una prova pilot que projecti Sant Cugat a l'àmbit internacional i acosti la música a tots els infants. Un concert conjunt entre el Cor Infantil, el Cor Aglepta i el Cor Cantemus d'Hongria ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la celebració.

El Cor Infantil Sant Cugat neix amb l'objectiu d'acostar la música als nens i nenes de la ciutat per donar-los l'oportunitat de cantar com ho fan els infants de cors europeus reconeguts. Més d'un miler de nens han format part del Cor Infantil al llarg d'aquests 20 anys i ha fet més de 300 concerts.

Així ho ha explicat el fundador del Cor, Martí Marín, en declaracions a Cugat.cat.

Martí Marín

L'objectiu és que els infants santcugatencs puguin cantar com els nens de la resta d'Europa i el resultat és que els nens de Sant Cugat estan cantant millor que molts nens d'Europa.


Seguint els objectius inicials que van consolidar la formació del Cor, l'escola Aula de So ha iniciat un ensenyament primari on la música és el pilar de la línia educativa, un sistema docent pioner a la ciutat. La iniciativa ja existeix a Hongria i un dels conjunts que en forma part, el Cor Cantemus, ha visitat aquest dissabte la ciutat.

El professor i director del Cor Cantemus, Denes Szaba, ha descrit així els punts principals d'aquest tipus d'educació.

Denes Szaba

La música és molt important per a tothom. Volíem fer una escola on els estudiants poguessin cantar cada dia.


El Cor Infantil està format per un grup de noies d'entre 10 i 17 anys, un grup de nenes d'entre 6 i 10 anys i un cor de nens de la mateixa edat. A més, l'Aula de So acull el Cor Aglepta, un conjunt femení de noies majors de 18 anys.

El director del Cor Infantil, Oriol Castanyer, ha descrit els diversos grups que formen el Cor en aquest moment.

Oriol Castanyer

Els 20 anys els celebrarem tot l'any. El primer acte festiu tindrà lloc per Nadal, farem un concert al Monestir.


La celebració del 20è aniversari ha arrencat aquest dissabte amb un acte commemoratiu al Claustre del Monestir. Seguidament, el Cor Infantil, el Cor Aglepta i el Cor Cantemus d'Hongria han actuat en un concert conjunt que ha aplegat un centenar de persones a l'església del Monestir.

Al llarg d'aquests anys, el Cor ha rebut diversos premis internacionals i ha actuat a Finlàndia, Turquia i Bèlgica, entre altres països.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.