Normalitat en l'inici del curs escolar, tot i el retard en la digitalització al Pla i Farreras


Temes relacionats

Educació defensa que els canvis 'racionalitzen' el calendari escolar ( 7/set/10)

Les AMPA, a favor de l'avançament del curs però preocupades per la 'setmana blanca' ( 7/set/10)


  • Comparteix:

18.622 alumnes tornen a les aules

18.622 alumnes tornen a les aules

Els centres escolars de la ciutat han arrencat avui el curs escolar 2010-2011 amb normalitat. El nou calendari i la introducció dels ordinadors a les aules són les novetats més destacades de l'any. Els alumnes de l'Institut Joaquima Pla i Farreras, adherit al programa 'Educat 1x1', no han pogut començar el curs utilitzant els ordinadors tal i com estava previst, ja que els professors encara no han rebut la formació necessària.

L'escola pública representa el 41% de les matriculacions d'enguany, el què suposa 7.653 alumnes, mentre els centres concertats acullen un 37% de l'alumnat, és a dir, 6.968 alumnes. De la seva banda, el sector privat imparteix docència a 4.001 alumnes, un 21,5% del total.

La regidora d'Educació, Esther Salat, també ha destacat l'alt nombre de peticions que han rebut fora de termini per obtenir una plaça a l'escola pública. Salat assegura que Sant Cugat encara té capacitat per assumir aquesta demanda de places, que en la seva majoria provenen de les escoles privades de Barcelona.

La titular d'Educació ha explicat que no s'ha produït cap incidència en l'inici del curs. En declaracions a Cugat.cat, Salat ha indicat que si l'institut Joaquim Pla i Farreras no ha pogut començar el curs amb ordinadors és per una qüestió de formació.

Esther Salat

Tot i disposar dels ordinadors, el curs començarà amb els llibres de text. Estem a l'espera de rebre la formació i estar en condicions d'iniciar l'etapa digital.




Esther Salat ha preferit no fer cap previsió respecte quan es podran començar a utilitzar els ordinadors, ja que la formació corre a càrrec de la Generalitat.


L'avançament una setmana de l'inici de curs ha despertat les queixes d'alguns docents i dels sindicats, que asseguren que la qualitat de l'ensenyament es ressentirà del poc temps de què han disposat per preparar el curs. Des del sindicat majoritari al sector, USTEC, s'argumenta que l'avançament no ha estat acompanyat de la previsió necessària per part del departament d'Educació. Segons USTEC, però, aquesta manca no afectarà la qualitat de la docència. Escoltem el delegat del sindicat al Vallès Occidental, Pep Barceló, en declaracions a Cugat.cat.

Pep Barceló

L'avançament del curs s'ha fet amb presses i amb poca planificació. Encara falta assignar alguns docents.


La directora de l'escola Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, sosté aquesta opinió i afegeix que el departament d'Educació de la Generalitat abusa de la bona voluntat dels mestres. Fitó ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat que la professionalitat dels mestres no permetrà que l'inici del curs trontolli.

Anna Fitó

Començar una setmana més tard no afectarà en qüestions de matèria, per l'interès dels mestres per fer una bona feina.


L'institut Joaquima Pla i Farreras no ha pogut començar el curs amb els ordinadors tal i com estava previst. Cugat.cat ha pogut saber que el fabricant no ha cobert encara la demanda dels instituts catalans que s'han adherit al programa 'Educat 1x1'. El centre ha preparat les aules per oferir la docència en format digital i només manquen els ordinadors dels alumnes i la connectivitat de l'escola. De tota manera, aquesta situació no ha afectat l'inici del curs ja que els alumnes disposen de llibres de text de cursos anteriors per poder seguir el ritme i poden tenir accés als continguts digitals des de casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.