Es respecten els serveis mínims de FGC en la segona aturada de vaga


  • Comparteix:

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) respecten els serveis mínims i a la línia del Vallès estan circulant la meitat dels trens que en la freqüència habitual. No obstant, hi ha retard en els horaris tant en direcció Barcelona, com direcció cap al Vallès. La plantilla torna a fer vaga de sis a vuit en protesta per la retallada salarial. Aquest matí, en canvi, entre les set i les nou, la protesta ha deixat sense servei les línies amb parada a Sant Cugat, perquè els piquets han impedit la sortida de combois.

FGC ha confirmat a Cugat.cat que els treballadors estan complint els serveis mínims per part dels treballadors, a diferència d'aquest matí. Segons han informat treballadors de l'empresa públic, pot ser a causa de la presència policial, que ha exercit pressió des d'una hora abans que s'iniciés la vaga a les sis d'aquesta tarda.

El comitè d'empresa ha convocat la vaga per protestar contra l'aplicació del decret aprovat per la Generalitat el passat mes de juny, segons el qual també es retallarà el sou un 5% als treballadors de la plantilla dels FGC. El delegat del comitè d'empresa per la CGT, Dani Montesinos, ha explicat aquest dimarts al matí a Cugat.cat per què no s'han respectat els serveis mínims decretats.

Daniel Montesinos

La plantilla està molt emprenyada per la falta de seriositat de la Generalitat. No s'estan complint els preacords.


A hores d'ara, els piquets s'han dissolt, però aquest matí, han estat presents i no han permés el compliment dels serveis mínims, des de les set i fins a les nou.

Els santcugatencs que s'han aplegat a les portes de l'estació de la plaça de Lluís Millet s'han mostrat indignats. Són declaracions a Cugat.cat.

Usuaris FGC

Hem arribat aquí i no funciona cap tren. Sabíem que hi havia vaga, però amb horaris mínims. Estic indiganda.


Segons han explicat aquest matí diversos usuaris a Cugat.cat, grups de treballadors han aturat a quarts de set la sortida dels combois en diverses estacions i han interromput també els trens a mig recorregut.

L'empresa, els sindicats i el departament de Política Territorial i Obres Públiques estan negociant per arribar a un acord satisfactori per a totes les parts. El conseller Joaquim Nadal ha anunciat que el govern prendrà mesures contra els treballadors que aquest dimarts han vulnerat els serveis mínims decretats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.