Veïns de la Floresta alerten de la crispació que viu el districte davant la inseguretat


  • Comparteix:

El consell de districte de la Floresta s'ha celebrat aquest dilluns

El consell de districte de la Floresta s'ha celebrat aquest dilluns

Alguns veïns de la Floresta asseguren que els problemes de convivència i inseguretat a l'entorn de l'estació són més presents que mai. Una baralla entre una trentena de persones i diverses amenaces amb pintades han fet que veïns de la Floresta demanin al consell de districte d'aquest dilluns mesures urgents per solucionar la situació, de la qual responsabilitzen a part del moviment okupa. El president del consell de districte de la Floresta, Xavier Amador, ha demanat 'paciència' als veïns i ha assegurat que l'Ajuntament i l'àrea de Seguretat Ciutadana estan prenent mesures.

La setmana passada, la plaça de l'estació de la Floresta va ser l'escenari d'una baralla entre una trentena de persones, que segons els veïns, va acabar amb un gos mort a ganivetades.

A més, alguns veïns han lamentat l'aparició de cartells insultants i de pintades a les cases particulars de dos veïns.

Un dels afectats, Amador Blanco, que ha patit una pintada a la façana de casa seva on es pot llegir 'el conflictiu número 2', ha explicat a Cugat.cat la situació que viu.

Amador Blanco

Sóc el conflictiu número dos de la Floresta perquè no vull problemes i els tinc a la porta tots els dies. Fa deu anys que faig escrits a l'Ajuntament i no aconsegueixo res.


Alguns veïns han mostrat durant el consell de districte la seva preocupació davant uns fets que asseguren són l'últim episodi de més de 10 anys de conflictes. El president de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta Pearson, Iñaki Reixach, ha explicat la sensació d'inseguretat que li han fet arribar alguns veïns.

Iñaki Reixach

Quan una persona porta anys aguantant conductes incíviques el que té són ganes que s'acabin.


De la seva banda, el president del consell de districte, Xavier Amador, ha assegurat que s'està treballant per solucionar aquesta situació.

Xavier Amador

Estem actuant policialment en el marge de la llei que podem. Demanem a FGC que els aturin.


Amador també ha subratllat que l'índex de victimització de la Floresta és inferior a altres districtes, tot i que l'Ajuntament està treballant per eliminar la sensació d'inseguretat que viu el barri i fomentar la convivència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.