El Capio HGC demostra que la radiologia té menys efectes secundaris per a la pròstata


Temes relacionats

Dos de cada deu pacients de l'HGC són santcugatencs (27/ago/10)

L'Hospital General assumeix fins a vuit ingressos diaris provinents de la sanitat pública (26/ago/10)


  • Comparteix:

L'HGC és un dels 10 centres participants

L'HGC és un dels 10 centres participants

Els pacients operats de càncer de pròstata pateixen pitjor qualitat de vida que els malalts sotmesos a altres tractaments contra aquesta malaltia, segons un estudi on ha participat el Capio Hospital General de Catalunya. Les dades, presentades aquest dilluns en un congrés europeu d'oncologia a Barcelona, revelen que la cirurgia provoca més incontinència i més disfuncions erèctils en els pacients.

L'Hospital General de Catalunya, amb seu a Sant Cugat, és un dels 10 centres espanyols que han participat en l'estudi sobre els pacients de càncer de pròstata. La malaltia pot ser tractada amb radioteràpia d'alta precisió, amb llavors de iode 125 o amb cirurgia. Entre les tres tècniques, les investigacions asseguren que, malgrat el que s'acostuma a pensar, operar-se és el tractament amb pitjors efectes sobre els malalts, ja que provoca més problemes d'incontinència i disfuncions erèctils.

L'estudi es basa en 435 entrevistes a pacients i s'ha presentat aquest dilluns a Barcelona en el marc del Congrés de la Societat Europea de Radiologia Terapèutica i Oncològica.

Juntament amb l'hospital privat santcugatenc, han participat a la recerca l'ICO, l'Hospital de Bellvitge, l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica de l'Hospital del Mar, la Fundació Puigvert, l'Hospital Sant Pau de Barcelona, l'Institut Oncològic de Guipúscoa, l'Hospital Carlos Haya de Màlaga, l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, el Centre Oncològic de Galícia i l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.