El nou calendari escolar i la digitalització dels llibres de text marquen l'inici del curs escolar


Temes relacionats

El curs arrenca a Sant Cugat amb la digitalització a mig gas ( 8/set/10)

Els IES encara no disposen del sistema per fer la docència en format digital ( 4/set/10)

Els alumnes del Joaquima Pla i Farreras i del CAR utilitzaran llibres digitals el curs vinent (27/ago/10)


  • Comparteix:

El nou curs escolar s'ha inaugurat oficialment aquest dimarts, amb el pla d'autonomia de centres i la digitalització dels llibres de text com a fites principals. A més, la renovació del pati de l'Escola Joan Maragall i dels accessos de l'Escola la Floresta, que s'han fet durant l'estiu, no han retardat el començament de curs. Tot i l'avançament de l'inici de classes, els centres de la ciutat han encetat el curs sense problemes.

El decret d'autonomia de centres és un dels objectius que es marca la Generalitat de cara al curs que comença. Aquest projecte, que es preveu desenvolupar en quatre anys, permetrà als centres fer adaptacions curriculars i escollir alguns professors. La digitalització dels llibres de text també marca el curs d'enguany, durant el qual es preveu implantar ordinadors a tots els instituts de la ciutat. Ara per ara, només dos centres de Sant Cugat disposen d'aquest servei, tal com ha explicat el director del departament de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Josep Lluís Domeyó. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Lluís Domeyó

Volem desenvolupar el programa de digitalització de llibres. A Sant Cugat, dos centres segur que començaran amb aquest programa al setembre.



Una altra mesura que s'implantarà aquest any és una prova als alumnes de 4t d'ESO que servirà de guia per als pares i també per a avaluar la qualitat de l'ensenyament a Catalunya.

Totes aquestes novetats s'han anunciat en l'acte d'inauguració del nou curs, que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda a l'Escola Ciutat d'Alba. Durant els parlaments, l'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que l'alta natalitat a Sant Cugat suposa que l'educació sigui una inversió fonamental per a la ciutat.

Lluís Recoder

Han començat el curs quasi bé 19 mil alumnes. Aquesta xifra representa un percentatge molt elevat de població a Sant Cugat.



El mestre i pedagog Jaume Cela ha posat punt final a la inauguració, amb la conferència 'El diàleg amb la tradició'. En ella ha repassat les idees més importants de la pedagogia i ha fet una reflexió sobre l'educació actual. Així ho ha dit Cela en declaracions a Cugat.cat.

Jaume Cela

Són gent que ens ajuda a resituar el què volem fer. Volem construir una escola que respongui a les necessitats de cada criatura.



L'acte d'inauguració també ha comptat amb la presència de la regidora d'Educació, Esther Salat, i del director de la zona educativa de Sant Cugat, Jordi Vinyals, així com també d'altres membres de la comunitat educativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.