El parc de Collserola estudia restringir als visitants algunes zones


Temes relacionats

El Parc de Collserola continua sense notícies sobre la declaració del parc natural (15/set/10)

Recoder: 'No aprovar el parc natural de Collserola en aquesta legislatura seria un gran fracàs del tripartit' ( 2/ago/10)

La Generalitat assegura que Collserola serà parc natural abans d'acabar la legislatura ( 7/jun/10)


  • Comparteix:

Les bicicletes no poden circular a Collserola a més de 20km/h ni per camins de menys de tres metres

Les bicicletes no poden circular a Collserola a més de 20km/h ni per camins de menys de tres metres

El parc de Collserola estudia restringir algunes zones als visitants. Així ho ha dit el gerent del Consorci del parc de Collserola, Marià Martí, a Cugat.cat, on ha explicat que hi ha indrets del parc 'més sensibles' a la visita del públic ja que són zones de nidificació d'algunes espècies. Amb la declaració de Collserola com a parc natural es vol aprofitar per crear uns marcs sancionadors per algunes normatives que ja recull l'ordenament del parc sobre l'ús de les bicicletes.

Dos anys de campanya han donat com a resultat la publicació d'una guia i una normativa que molts visitants del parc diuen que desconeixen. Limitacions en l'ús de bicicletes en camins de menys de tres metres d'ample i restriccions de velocitat a 20 km/h podrien ser sancionables amb la declaració de Collserola com a parc natural. Així ho ha explicat el màxim responsable del Consorci del parc de Collserola, Marià Martí.

Marià Martí

Amb la declaració de parc natural hem de fer unes ordenances que ho cobreixin tot. I també que estableixin uns marcs sancionadors.



Marià Martí es planteja també nous reptes per aconseguir una millor conservació del parc, com la restricció d'algunes zones als visitants.

Marià Martí

Bàsicament el repte que tenim és la freqüentació. I això s'ha de regular més i s'hauran d'establir possibles restriccions en algunes zones.





La declaració de Collserola com a parc natural s'espera des de fa set anys, i la Generalitat ha anunciat que es farà abans d'acabar aquesta legislatura, d'aquí a dos mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.