Sant Cugat critica l'incompliment dels serveis mínims a FGC, però demana 'flexibilitat' al govern


Temes relacionats

Els treballadors de FGC moderen les protestes i respecten els serveis mínims del vespre (15/set/10)

Es respecten els serveis mínims de FGC en la segona aturada de vaga (14/set/10)

Treballadors de FGC es concentren a Sant Cugat en protesta per les retallades (20/jul/10)

La línia del Vallès dels FGC torna a patir aturades per la vaga dels treballadors (30/jun/10)


  • Comparteix:

Els serveis mínims es van incomplir al matí

Els serveis mínims es van incomplir al matí

Sant Cugat condemna l'incompliment dels serveis mínims dels treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) durant la vaga de dimarts. Així ho ha declarat la representant de la ciutat al consell d'administració de l'empresa ferroviària, la tinenta d'alcalde Mercè Conesa, que alhora demana més flexibilitat al govern per solucionar el conflicte laboral. De la seva banda, FGC ha anunciat que ja ha identificat alguns dels autors dels sabotatges.

Mercè Conesa critica que la negociació entre la companyia i els treballadors no hagi avançat en les darreres setmanes. La tinenta d'alcalde de Territori crida al consens entre les parts i recorda que els perjudicats són els usuaris de la línia.

Segons Conesa, els treballadors no haurien d'incomplir els serveis mínims marcats, però també demana a la Generalitat que flexibilitzi la seva postura.

Mercè Conesa

Detecto certa rigidesa de la Generalitat, a causa de la complexitat econòmica del moment. Però no estic d'acord amb la forma de protesta, que treu força als sindicats.



Des de FGC contesten. Diuen que la negociació és complicada i que garanteixen estar fent tots els possibles per arribar a una solució.

En relació als incidents d'aquest dimarts, la companyia pública ha denunciat el sabotatge a 11 combois de la línia del Vallès i ha avançat que ja han identificat alguns dels autors de les accions gràcies al material de seguretat.

El director d'Operacions de FGC, Oriol Juncalleda, assegura que s'han obert els expedients sancionadors, que s'enllestiran la setmana vinent.

Oriol Juncalleda

En detectar certs comportaments, ja hem iniciat els expedients sancionadors pertinents.



Va ser a l'aturada matinal d'aquest dimarts quan les protestes van bloquejar totalment la línia del Vallès, incomplint els serveis mínims pactats. Ni l'empresa pública ni els sindicats veuen possible arribar a un acord abans de dimarts vinent, la propera jornada d'aturades parcials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.