La diada de l'Alzheimer a Sant Cugat arrenca amb una tómbola solidària

Foto d'arxiu de la darrera edició de la tòmbola a la diada de l'Alzheimer

Societat

Publicat el 18/set/10 per Empar Baños

L'Associació Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFAV) inicia aquest dissabte el seu programa d'activitats i xerrades al voltant de la celebració del Dia Mundial de la malaltia, que tindrà lloc el dimarts. L'activitat principal serà una tómbola que se celebrarà a la plaça dels Quatre Cantons. La recaptació anirà destinada a reforçar la formació i el suport als familiars dels malalts i, per primer cop, a una beca econòmica per a la família més necessitada. Una conferència i una xerrada-col·loqui completen el programa d'actes de la diada.

Enguany, la tómbola presenta algunes novetats. A causa de la qualitat dels regals recollits de famílies i comerços catalans, l'associació ha decidit afegir la possibilitat de comprar un tiquet de 20 euros, conservant els de cinc i els de 10. La presidenta de l'Associació Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental, Isabel Martínez, s'ha mostrat sorpresa amb la quantitat de regals recollits tot i la crisi. Són declaracions a Cugat.cat.

Isabel Martínez

Hem recaptat els regals amb certa por per si la crisi ens afectava. Al final hem recollit 700 regals. No ens ho esperàvem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A part de la tómbola, també hi haurà la conferència 'Memòria: de l'envelliment a la malaltia', a càrrec del cap de la Unitat de Geriatria de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el doctor Salvador Altimir. Una xerrada-col·loqui sobre conviure amb l'Alzheimer tancarà l'últim dia de la diada. Les xerrades es faran aquest dimarts i dijous, respectivament.

La diada de l'Alzheimer té com a objectiu principal conscienciar la població de les conseqüències de la malaltia.