El 80% de les escoles públiques anul·len les colònies previstes per aquest curs


  • Comparteix:

Una de les escoles públiques de la ciutat

Una de les escoles públiques de la ciutat

Nou dels 11 centres educatius públics de la ciutat anul·laran les colònies previstes per a aquest curs acadèmic. El professorat ha adoptat aquesta postura com a mesura de pressió davant les discrepàncies amb el departament d'Educació de la Generalitat. A més, cinc de les escoles també eliminaran la part lúdica de les sortides escolars.

La portaveu dels mestres de l'ensenyament públic, Anna Fitó, ha volgut deixar clar que no s'eliminaran les sortides escolars en horari lectiu, sinó la part lúdica d'aquestes activitats en cinc escoles de la ciutat. En aquests casos es tornarà al centre a l'hora de dinar i a la tarda se seguirà amb el programa educatiu previst.

En declaracions a Cugat.cat, Fitó ha explicat que la mesura no és una resposta a la supressió de la jornada intensiva del professorat, sinó al malestar que el departament d'Educació ha generat en la comunitat educativa els darrers anys.

Anna Fitó

La jornada intensiva no és l'única raó per la qual realitzem aquesta mesura, sinó també pel malestar dels últims anys amb el departament d'Educació.



Fitó també ha remarcat que l'escola no pot resoldre problemes socials com la conciliació de la vida familiar i laboral. En aquest sentit ha explicat què pretenen aconseguir amb aquesta protesta.

Anna Fitó

Volem que parlen amb els docents i que es pensi amb els nens. L'escola no pot solucionar la conciliació familiar.








De moment, la mesura es mantindrà durant tot el curs escolar.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Meravellós, estan molestos amb el departament i com a sol·lució foten els nen!. Fantàstic!. També m'agradaria saber que te a veure això amb la conciliació de la vida familiar i laboral!

Amadeu Pi Escudero. Enviat el 17/set/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.