Les negociacions arriben a bon port i FGC posa punt final a la vaga


  • Comparteix:

La vaga de dimarts preveia aturades a les hores puntes

La vaga de dimarts preveia aturades a les hores puntes

El Comitè d'Empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha desconvocat la vaga a la Línia Barcelona-Vallès prevista per a aquest dimarts. Després de nombroses negociacions, FGC, el Comitè d'Empresa i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques han arribat a un principi d'acord que permetrà aprovar el Contracte Programa FGC-Generalitat per al període 2011-2014 i negociar el nou conveni col·lectiu.

Les negociacions han finalitzat aquest dilluns a les tres de la tarda, hora en què finalment s'ha arribat a un acord entre les parts implicades. El delegat de CGT al comitè d'empresa, Daniel Montesinos, explica que l'acord restableix les relacions laborals, trencades des de l'aplicació del decret llei 3/2010, i posa en marxa els mecanismes perquè els treballadors de FGC recuperin el 5% que se'ls va sostreure dels salaris al juny.

El delegat de CGT al comitè d'empresa, Daniel Montesinos, ha valorat l'acord a què s'ha arribat i ha afirmat que no hi haurà més vagues. Són declaracions a Cugat.cat.

Daniel Montesinos

És una manera de sortir del conflicte, però el més lògic hagués estat rectificar i des d'un principi excloure'ns de la retallada.


Per tal de formalitzar l'acord, encara resta pendent la signatura del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que segons el sindicat, es durà a terme aquest dimarts.

El comitè d'empresa de FGC va convocar les vagues per protestar contra l'aplicació del decret aprovat per la Generalitat el passat mes de juny, segons el qual es retallarien un 5% els sous als treballadors de la plantilla dels FGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.