Conflicte entre CCOO i Serveis Interns per l'aplicació a l'Ajuntament d'un curs de reciclatge de català


  • Comparteix:

El consistori creu injustificada la visió del sindicat

El consistori creu injustificada la visió del sindicat

Comissions Obreres (CCOO) critica que l'Ajuntament vulgui penalitzar els treballadors municipals que no superin un curs de reciclatge del català. El sindicat considera que aquesta mesura 'destruirà la pau laboral' i que el curs 'insulta' el nivell intel·lectual dels treballadors. A més, el secretari general de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, assegura que aquesta proposta no s'ha pactat amb els sindicats. L'equip de govern veu injustificades les crítiques ja que el curs no penalitza en cap cas i defensa que va en benefici dels treballadors.

CCOO critica que l'àrea de Serveis Interns de l'Ajuntament no ha parlat amb els sindicats del curs de reciclatge de català, necessari per accedir al Pla de Carrera Horitzontal. El secretari general de CCOO, Pepe García, acusa l'equip de govern de voler 'destruir la pau laboral' entre els treballadors. Són declaracions a Cugat.cat.

Pepe García

El curs no fomenta el català. El que fa el curs és destruir la pau laboral entre treballadors.



Un dels fets que ha criticat el sindicat són els requisits que han de complir els treballadaors per fer el curs, que consideren 'discriminatoris'. A més, García també critica que el curs sigui el mateix per a tothom, arribant a ser d'un nivell 'insultant', i que es faci en l'horari flexible dels treballadors.

El regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha explicat que és obligatori fer el curs, però que en cap cas té l'objectiu d'avaluar. En aquest sentit, el regidor ha explicat que no hi ha cap penalització i que només és un requisit del Pla de Carrera, acordat amb els sindicats. Puigneró considera que hi ha un 'excés de crítica' en la posició de CCOO.

Jordi Puigneró

Els sindicats estan criticant una proposta que vol millorar la formació dels treballadors.





Puigneró ha afegit que hi ha diversos cursos en funció del nivell de català dels treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.