El doctor Salvador Altimir tranquil·litza els santcugatencs sobre la incidència de l'Alzheimer


Temes relacionats

L'AFA i la Creu Roja tornen a sumar forces per ajudar els malalts i familiars d'Alzheimer (21/set/10)

La diada de l'Alzheimer a Sant Cugat arrenca amb una tómbola solidària (18/set/10)

Una tòmbola i dues conferències serviran per celebrar el Dia Mundial de l'Alzheimer (18/ago/10)


  • Comparteix:

La conferència a la Casa de Cultura ha tingut molt bona acollida

La conferència a la Casa de Cultura ha tingut molt bona acollida

'Només un 5% de la població catalana patirà Alzheimer en un futur'. El cap de la Unitat de Geriatria de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Salvador Altimir, ha parlat a la Casa de Cultura sobre el tema, en la conferència 'Memòria: de l'envelliment a la malaltia'. Tot i això, ha destacat que és important parar atenció als signes que evidencien que s'està desenvolupant la malaltia i començar un tractament farmacològic o fer tallers de memòria. , en el marc del Dia Mundial de l'Alzheimer.

'Envellir sense patir la malaltia és el més comú'. El doctor Salvador Altimir ho ha afirmat a la conferència organitzada per l'Associació Familiars Alzheimer del Vallès Occidental a la Casa de Cultura. Tot i la baixa afectació de la malaltia, el doctor afirma que tant familiars com malalts han d'estar atents a les seves actuacions diàries per detectar algun possible avís.

El cap de la Unitat de Geriatria de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Salvador Altimir, enumera algunes de les situacions que alerten sobre l'inici de l'Alzheimer.

Dr. Salvador Altimir

Cal preocupar-se quan els problemes de memòria dificulten el dia a dia, com anar massa vegades al supermercat perquè hem oblidat coses.




Els tallers de memòria o tècniques d'estimulació cognitiva i també determinats fàrmacs, formen part del tractament propi de l'Alzheimer, i tant uns com altres són eficaços per retardar l'evolució de la malaltia. El doctor Altimir afirma que és essencial que el malalt es mantingui actiu i faci una vida normal.

A la conferència-col·loqui 'Memòria: de l'envelliment a la malaltia', el cap de la Unitat de Geriatria de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, ha parlat de la manera de distingir l'Alzheimer d'altres problemes, de les seves fases, dels tractaments integrals i de la importància de l'actuació de la família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.