Sant Cugat celebrarà el 22 de setembre el Dia sense Cotxes


  • Comparteix:

Sant Cugat se suma el proper 22 de setembre a la Jornada del Dia sense Cotxes amb diverses activitats com ara una bicicletada popular.Tant el Dia sense Cotxes com la Setmana de la Mobilitat Sostenible pretenen ser un nou pas en la conscienciació sobre la necessitat d'una nova mobilitat urbana, que eviti, en la mesura del possible, l'ús inadequat del cotxe privat a la ciutat i s'aposti pel transport públic.

El dia 22 de setembre, Sant Cugat, a l'igual que la resta de 95 municipis adherits a la jornada del Dia sense cotxes, declaren la guerra al vehicle privat. Entre d'altres activitats s'organitza un trenet articulat que connectarà els barris amb el centre, una bicicletada popular i una cercavila.

Els objectius de l'anomenada Setmana de la Mobilitat són estimular l'ús del transport públic, sensibilitzar el ciutadà sobre l'impacte ambiental del vehicle privat i oferir als ciutadans la possibilitat de redescobrir la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural mitjançant el tancament dels carrers.

Fa quatre anys, des del Departament de Medi Ambient, es va impulsar la creació d'una comissió institucional, formada per diferents entitats públiques i privades catalanes, amb l'objectiu de fomentar la mobilitat sostenible als municipis catalans. Posteriorment, aquesta comissió va creure convenient estendre la celebració a tota una setmana, amb la finalitat que els diferents ajuntaments adherits poguessin organitzar actuacions permanents a favor de la mobilitat sostenible. Enguany, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura serà del 22 al 28 de setembre.

L'any passat, 94 ciutats catalanes van adherir-se a la celebració del Dia Sense Cotxes, un 48% de les quals va sumar-se també a l'organització de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La participació europea va ser de 1.447 ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.