Les plaques fotovoltaiques del parc de Ramon Barnils seran una realitat en sis setmanes

Ja s'han posat plaques a la ciutat, per exemple a l'Ajuntament

Societat

Publicat el 7/oct/10 per Jaume Blanché

Tret de sortida a les obres d'instal·lació de les plaques fotovoltaiques al parc de Ramon Barnils, que duraran unes sis setmanes. L'Ajuntament construirà una petita central d'energia elèctrica que, a partir de l'energia solar, introduirà el corrent produït a la xarxa de distribució.

A la pèrgola del parc de Ramon Barnils s'hi posaran 276 plaques, sumant 455 metres quadrats de captació d'energia. La instal·lació produirà uns 76.100 kW l'any, equiparable al consum de 23 llars durant aquest mateix període.

La instal·lació, que s'emmarca en el Pla local de lluita contra el canvi climàtic, pretén sumar forces per aconseguir energia neta i renovable a la ciutat. Sant Cugat ja compta amb uns 2.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha subratllat quin és l'objectiu de la instal·lació. Són declaracions d'arxiu.

Marta Subirà

És un projecte del pla Zapatero que anirà a la coberta de la pèrgola del parc Ramon Barnils. La idea és que la instal·lació s'acabi el 2010.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La zona del parc pròxima a la pèrgola on s'instal·laran les plaques restarà tancada mentre s'efectuin les obres com a mesura de seguretat, unes sis setmanes.