La informació sobre les malalties mentals, més a prop dels santcugatencs

Membres de les associacions de la salut mental amb Carmela Fortuny.

Societat

Publicat el 8/oct/10 per Irene Campmany

Sant Cugat segueix les activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Salut Mental i ha organitzat una taula informativa aquest divendres a la plaça de Quatre Cantons. La iniciativa s'ha centrat en divulgar i evitar els estigmes socials que giren entorn de les malalties mentals i en donar suport a les famílies que conviuen amb aquestes persones.

Els membres de les associacions organitzadores, l'Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió Grups d'Ajuda Mútua (ASADEGAM) i l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat, han atès els santcugatencs que s'han acostat a la taula per informar-se sobre aquesta mena de patologies psiquiàtriques al llarg de la tarda.

La presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí i Sant Cugat, Lupe Fornes, explica en quina línia treballa la seva organització per donar suport a les famílies que conviuen amb aquests malalts. Són declaracions a Cugat.cat.

Lupe Fornes

La falta d'informació i la incultura entorn de les malalties mentals és el que genera la por.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinenta d'alcalde per a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha assistit a la cita i ha destacat la importància de donar informació, prevenir i treballar els prejudicis que hi ha envers els afectats.

Carmela Fortuny

La taula informativa pretén treballar per evitar l'estigmatització de les malalties mentals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un cinefòrum sobre la pel·lícula '¿A quién ama Gilbert Grape?', la projecció d'un documental sobre les patologies mentals i un trofeu benèfic de golf són les properes activitats programades en el marc del Dia Internacional de la Salut Mental.