Cotxes atrapats, ensorraments i arbres caiguts, principals efectes de la forta pluja


Temes relacionats

Sant Cugat, de les ciutats que més precipitacions registra de Catalunya (11/oct/10)

Martorell afirma que la capacitat de resposta de Sant Cugat és 'encomiable' (11/oct/10)

L'ACA obre les comportes de Sau i Baells, embassaments que donen servei a Sant Cugat (10/oct/10)

El barri del Monestir trasllada per la pluja els actes de fi de festa a diumenge vinent (10/oct/10)


  • Comparteix:

La intensa pluja de la matinada de dissabte a diumenge ha deixat a Sant Cugat diversos soterranis i terrasses inundades, algun petit esfondrament de sostres i murs, cotxes atrapats i arbres caiguts. Els Bombers de la Generalitat han efectuat al nostre municipi una vintena d'actuacions derivades de la pluja. Cap de les incidències ha comportat destrosses materials ni personals importants, tot i que una veïna de la Floresta ha estat desallotjada pel risc d'ensorrament del sòl de la finca.

Els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), la brigada municipal i la Policia Local han atès una desena de cotxes atrapats per la pluja i el fang, sobretot a la zona de Mira-sol, a tocar del Capio Hospital General de Catalunya (HGC), i Valldoreix.

El sotscap del grup d'intervencions d'ADF, Oriol Garcia, remarca la magnitud de les pluges, però destaca que no s'han produït danys personals.

Oriol Garcia

Ha causat força maldecaps, però sortosament no hi ha hagut víctimes. Són incidències més greus que habitualment a causa de la gran quantitat de pluja caiguda.



A més de la dotzena d'inundacions a baixos, soterranis i terrasses, la caiguda d'arbres ha estat una altra de les incidències destacades, que ha afectat sobretot l'avinguda dels Països Catalans, una casa de la rambla de Can Bell i la zona de la Floresta. En aquest districte, l'aigua ha fet caure un mur d'un habitatge del carrer d'Emeterio Escudero, que ha obligat a desallotjar la propietària pel risc d'ensorrament del sòl de la finca.

Les fortes precipitacions registrades també han deixat altres desperfectes materials com la caiguda d'un fals sostre al carrer de Pedró i Pons, que ha afectat la zona d'urgències de l'HGC. El pas soterrat per a l'accés de vianants a l'estació de Renfe ha quedat totalment cobert d'aigua.

La pluja també ha obligat a tallar durant la matinada un carril de la B-30 en direcció Tarragona des de Barberà del Vallès fins a Sant Cugat. Els torrents i rierols del municipi han superat en alguns trams la capacitat del seu cabal.

El Vallès Occidental és la segona comarca que més aigua per metre quadrat ha registrat, després d'El Ripollès. De fet, els Bombers de la Generalitat han efectuat 56 serveis a la comarca, dels 385 que han realitzat a tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.