Pep Blanes és propostat com a fill predilecte de la ciutat


  • Comparteix:

Pep Blanes als estudis de Cugat ràdio.

Pep Blanes als estudis de Cugat ràdio.

El col·lectiu Dom Cugat ha presentat a l'Ajuntament una proposta perquè l'artista santcugatenc Pep Blanes sigui declarat fill predilecte de la ciutat. La sol·licitud està avalada per 770 santcugatencs i 22 entitats de la ciutat que consideren que la trajectòria de Blanes, molt vinculada al Claustre del Monestir, mereix reconeixement. La petició serà tramesa al ple municipal que serà qui decidirà la seva aprovació o no.

Blanes és conegut sobretot pels seus quadres i dibuixos dels capitells del Claustre, però l'artista també té altres facetes per les quals és conegut entre els santcugatencs. La gastronomia és l'altra gran passió de Pep Blanes que l'ha portat a presidir el Club Gastronòmic i Cultural Dom Cugat, agrupació impulsora de la proposta. En aquest àmbit, l'artista santcugatenc va explicar durant anys els secrets de la cuina tradicional catalana als oients de Cugat ràdio (91.5 FM).

El secretari de l'entitat impulsora del reconeixement, Eduard Torres, ha explicat a Cugat.cat que la sol·licitud ha tingut un gran ressò.

Eduard Torres

El ventall d'activitats que ha tocat fa que molta gent estigui encantada que aquesta petició tiri endavant.


Des de l'Ajuntament, el regidor de Serveis Interns i Comunicació, Jordi Puigneró, ha explicat que ara comença el procés per traslladar la petició al ple. A títol personal, Puigneró veu amb bons ulls la seva aprovació.

Jordi Puigneró

En Pep ja forma part dels paisatge artístic de la ciutat. Pesonalment, crec que mereix aquesta distinció.


L'artista s'ha emocionat quan ha conegut que la propostacompta amb un important suport popular. Són declaracions a Cugat.cat.

Pep Blanes

Ignorava que hi haguès tant de suport. Això m'emociona. Potser és que alguna cosa hauré fet.



A partir d'ara comença el procés que ha de fer arribar la proposta al ple municipal per què sigui sotmesa a la votació de les formacions polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.