Sant Cugat impulsa un pla per combatre el sedentarisme i les malalties cardiovasculars


  • Comparteix:

Fortuny, al centre, durant la presentació

Fortuny, al centre, durant la presentació

La planificació de 10 nous itineraris per caminar a Sant Cugat és la cara visible del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), impulsat per la Generalitat i l'Ajuntament. El Pla, que ja funciona a uns 170 municipis catalans, pretén lluitar contra el sedentarisme i les malalties cardiovasculars. El projecte incorpora programes de prescripció i consell d'activitat física dels Centres d'Atenció Primària (CAP) del municipi.

Prevenir i tractar el sobrepès, reduir el risc de patir malalties cardiovasculars o sentir-se millor i reduir l'estrès, són alguns dels avantatges que posa sobre la taula el PAFES amb la planificació de 10 itineraris 'per fer salut' a la ciutat. Un pla que se suma al ja existent per combatre el tabaquisme, amb la campanya 'A l'esport, jo tallo amb el fum'.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha definit què busca el pla.

Carmela Fortuny

El pla vol prevenir les malalties cardiovasculars. La campanya se suma a la lluita contra el tabaquisme.


Circuits urbans per la ciutat, o més rurals per la Floresta o Valldoreix, conformen els 10 itineraris proposats al Pla, que no tanca la porta a incorporar-ne més amb el pas del temps.

Fortuny ha explicat en què es tradueix el PAFES.

Carmela Fortuny

El PAFES pretén que els santcugatencs facin els itineraris recomenats i que els CAP facilitin informació i consells al respecte.


Al web de l'Ajuntament s'expliquen els itineraris proposat pel Pla. Fortuny ha recomanat, però, que qui pateixi malalties cardiovasculars s'adreci al CAP per rebre consells sobre quina activitat física ha de desenvolupar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.