L'Associació Catalana de Jueus i Palestins visita la ciutat

Logo de l'Associació Catalana de Jueus i Palestins (JUNTS) / Font: www.acjp.cat

Societat

Publicat el 19/oct/10 per Míriam Piñol

L'Associació Catalana de Jueus i Palestins (JUNTS) visita aquest dimarts la ciutat per mostrar el punt de vista del conflicte dels dos pobles de la mà de dos santcugatencs, membres d'aquesta associació. El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), organitzador de la iniciativa, ha qualificat les xerrades d'oportunitat per mostrar una possible convivència entre les dues nacions.

JUNTS és una associació pro drets humans que té la voluntat de fer justícia amb el poble palestí d'acord amb les resolucions aprovades per Nacions Unides per intentar garantir la convivència dels dos pobles.

Santcugatencs tant d'origen palestí com jueu es reuniran aquest dimarts al Casal Popular La Guitza per intentar mostrar als ciutadans una possible convivència entre els dos pobles. Xavier Araujo, un dels organitzadors de la jornada, explica el punt de vista que comparteixen els membres d'aquesta associació.

Xavier Araujo

És un punt de vista en contra de la judeofòbia, l'islamofòbia, la discriminació i el racisme sigui on sigui, però centrant-se en el conflicte d'orient mitjà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'associació va néixer arran de la massacre de Gaza l'any 2008. Des d'aleshores s'han fet diveses xerrades a universitats, grups de treball o sopars-tertúlies.