Intermón Oxfam dedicarà la Festa de Tardor a denunciar les retallades socials


  • Comparteix:

Intermón Oxfam aprofitarà la Festa de Tardor per presentar la seva nova campanya

Intermón Oxfam aprofitarà la Festa de Tardor per presentar la seva nova campanya

L'ONG Intermón Oxfam recollirà signatures contra les retallades del govern de l'Estat espanyol en despesa social durant la Festa de Tardor. La iniciativa s'emmarca en la campanya 'Objectiu Robin Hood: Que no paguin els de sempre', que pretén buscar alternatives de finançament que afavoreixin el desenvolupament dels països del Sud. En aquesta línia, l'ONG proposa l'aprovació d'una taxa del 0,05% sobre les transaccions europees internacionals.

Segons Intermón Oxfam, l'aplicació d'una taxa del 0,05 % en els moviments financers internacionals suposaria una recaptació de prop de 400.000 milions de dòlars l'any.

Ho explica el coordinador del comitè local d'Intermón Oxfam, Toni Marimon.

Toni Marimon

Ha de ser una taxa que no afecti el moviment econòmic però que aporti una bona recaptació. A nivell de l'estat espanyol parlaríem d'un 6.300 milions d'euros anuals.



L'actuació local de l'organització passarà, segons Marimon, per la presentació de la campanya a la Festa de Tardor i la recollida de signatures contra les retallades socials.

Toni Marimon

Farem la presentació de la campanya i una recollida de signatures per presentar-les als representants de les Corts.



Pel que fa a l'Estat espanyol, Intermón Oxfam vol vetllar pel manteniment de la taxa del 0,45% del Producte Nacional Brut (PNB) destinada a l'ajut al desenvolupament. En aquesta línia, l'organització denuncia que són els més vulnerables els que més han patit els efectes de la crisi i que a l'Estat espanyol els pressupostos retallen l'ajuda a la cooperació en més del doble de l'anunciat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.