Cardús: 'Sant Cugat és bressol de reflexions, moviments i líders independentistes'


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà un paper rellevant en el futur de l'independentisme, segons el sociòleg Salvador Cardús. Tot i l'increment del sobiranisme dels últims dos anys, Cardús descarta un creixement d'aquest moviment en forma d'escons a les properes eleccions al Parlament. A més, assegura que a Sant Cugat 'l'efecte Recoder' restarà vots als partits independentistes. Cardús ha ofert aquest dimecres una conferència a la ciutat.

Cardús veu Catalunya a l'inici del camí cap a la independència i augura que serà una travessia prou curta perquè l'actual generació en sigui testimoni. A més, el sociòleg ha destacat Sant Cugat com a bressol de l'independentisme, un fet, però, que no es reflectirà en els propers comicis.

Salvador Cardús

És un bressol de reflexió, projectes i líders independentistes. Sant Cugat hi tindrà un paper rellevant, però potser no en aquests comicis.


Cardús ha destacat que l'independentisme que proclama ERC i opcions 'més precipitades', com Solidaritat Catalana i Reagrupament, també està ara en boca de CiU, el PSC i ICV en algunes de les seves branques. Segons el sociòleg, prova d'això és que el debat sobre la independència és present, implícitament o explícitament, als discursos de tots els partits, fins i tot en aquells que en són contraris.

Tot i aquest augment de l'independentisme en el discurs polític, ha subratllat que per primera vegada 'la societat va un pas endavant que els partits'.

Salvador Cardús

Durant molts anys el govern era més nacionalista que el país, ara el país ha corregut més.


Cardús s'ha mostrat escèptic amb el concepte 'nació' per referir-se a Catalunya ja que considera que, per ser-ho, també ho ha de reconèixer l'Estat espanyol i la resta de països. El també degà de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB ha estat el ponent de la xerrada 'Som una nació?' que Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat ha celebrat aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.