Sant Cugat reparteix més de 300.000 euros en 27 projectes de cooperació


  • Comparteix:

Moment de la presentació dels projectes de 2010

Moment de la presentació dels projectes de 2010

27 projectes es reparteixen els més de 300.000 euros de la partida de solidaritat i cooperació internacionals de l'Ajuntament, dins del pressupost global de solidaritat que per quart any consecutiu arriba a l'1% dels comptes municipals, amb un total de 635.000 euros. Aquests diners es divideixen entre els 98.400 euros destinats a accions de cooperació directa del 2009 que es desenvolupen enguany i els 205.000 euros a projectes de cooperació indirecta. El gruix d'aquestes propostes solidàries se centra a l'Amèrica Llatina.

Els projectes subvencionats i presentats per aquest 2010 es divideixen entre la cooperació directa, que són aquelles actuacions estratègiques que el mateix Ajuntament impulsa a l'Amèrica Llatina, i la cooperació indirecta que se centra en el suport als projectes de cooperació impulsats per entitats i ONG de la ciutat.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha ratificat el compromís de la ciutat per la solidaritat, malgrat la crisi econòmica actual.

Lluís Recoder

Tenim un compromís de ciutat que es manté i que no està qüestionat perquè si la nostra crisi és circumstancial la seva és permanent.



El membre del Fons Català de Cooperació Albert Pujol ha destacat l'esforç al desenvolupament de ciutats com Sant Cugat.

Lluís Pujol

L'ajuda a la cooperació és un indicador de la voluntat política dels ajuntaments catalans. És molt important que alguns com Sant Cugat arribin a l'1%.




Aquestes subvencions s'inclouen al pressupost global destinat a cooperació i solidaritat i del qual també formen part les partides per convenis específics amb diferents entitats i la partida destinada a les emergències en cas de catàstrofe humanitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.