L'Ajuntament i els comerços sumen forces per eliminar les bosses de plàstic


  • Comparteix:

Els comerciants rebran ajudes de l'Ajuntament per reduir l'ús de les bosses de plàstic al municipi. El consistori facilitarà gratuïtament bosses de roba i aplicarà una bonificació d'entre el 7 i el 10% en la taxa de recollida de residus a les botigues que s'adhereixin a la campanya. Els comerços hauran d'assumir unes condicions a l'hora de facilitar les bosses, establertes al conveni que han signat el consistori i el sector comercial de la ciutat. El cost de la iniciativa és de 19.400 euros.

A partir del 15 de gener, aquelles botigues que s'adhereixin a la iniciativa hauran de cobrar 10 cèntims per cada bossa de plàstic que facilitin, però podran disposar gratuïtament bosses de roba fetes per l'Ajuntament. En una segona fase del pla, que començarà al juliol, els establiments ja no podran vendre les bosses de plàstic, sinó que oferiran, també per 10 cèntims, bosses compostables o de paper.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha destacat que la proposta tindrà èxit si s'estableix una col·laboració entre Ajuntament, comerciants i ciutadans.

Cristina Paraira

Hem de sumar forces per eliminar les bosses de plàstic. L'Ajuntament impulsa la campanya.


El conveni, que s'emmarca en l'Estratègia Local contra el Canvi Climàtic, s'ha firmat entre el consistori i la Federació de Comerciants de Sant Cugat i la del Barri del Monestir. Tot i això, tots els establiments santcugatencs hi poden accedir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.