Els nens i nenes saharauis s'acomiaden de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els 10 nens i nenes saharauis que han passat l'estiu a la nostra ciutat marxen aquest dimecres després de dos mesos de vacances. Les criatures, d'entre 9 i 12 anys, han conviscut amb famílies de Sant Cugat dins del marc del progarma d'acollida que organitza cada any la Coordinadora catalana pel Poble Saharauí. D'altra banda, el consistori ha retirat la bandera del poble sarahuí que durant l'estada dels nens ha onejat al balcó de l'Ajuntament.

Per cinquè any consecutiu, Sant Cugat ha acollit un grup de nens i nenes procedents dels campaments de refugiats del Sàhara Occidental. Com ja és habitual, la canalla ha passat un estiu ple d'activitats repartides entre els esplais, les activitats organitzades per l'associació Sant Cugat amb el Poble Saharaui o la convivència amb les famílies acollidores.
Precisament per aquestes famílies, aquesta és una experiència inoblidable. Ho explica una de les mares acollidores.

Marcela SCAPS

"És una experiència molt maca per ells però també per tú mateix. Ho vius molt a fons i realment és molt maco".


Passats dos mesos de convivència, aquest dimecres els nens i nenes s'acomiadaran de les famílies santcugatenques i tornaran cap al sei país. Abans però, el grup SCAPS ha volgut acomiadar-los amb l'actuació d'un mag i un sopar de germanor a l'escola Ferran i Clua de Valldoreix.
D'altra banda, l'Associació Sant Cugat amb el Poble Saharaui continua treballant en diversos projecte d'ajuda als campaments de refugiats i ja té previstes diverses iniciatives com la seva participació a la Festa de Tardor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.