Els santcugatencs, fidels a la Castanyada més tradicional


  • Comparteix:

La Castanyada s'imposa a la crisi econòmica i a la competència del Halloween i manté les vendes de panellets i castanyes. D'una banda, els pastissers de la ciutat busquen l'equilibri entre la innovació i la tradició en els panellets mentre que, d'altra banda, els castanyers procuren mantenir la qualitat del seu producte.

Els panellets de pinyons, que són els més tradicionals, continuen sent els més demanats pels santcugatencs tot i que han pujat el preu fins els 30 euros el quilo. El pastissers Jaume Sàbat i Josep Maria Roura tenen opinions diferents sobre la innovació a l'hora de fer panellets.

Jaume Sàbat / Josep Maria Roura

Sóc un pastisser tradicional però també innovo i crec que és bo. / A mi m'agrada més fer els panellets clàssics.


La pastisseria Roura és l'única del municipi amb el títol de Tradició Garantida, un certificat que atorga el Gremi de Pastissers i que assegura que el panellet de pinyons ha seguit la recepta més tradicional.


Pel que fa als castanyers de la ciutat, la majoria es resisteixen a baixar els preus perquè volen mantenir la qualitat dels seus productes.

Castanyers

No és qüestió que la castanya sigui barata perquè després pot ser dolenta. / No renuncio a la qualitat però les grans superfícies em perjudiquen.





Els santcugatencs consultats per Cugat.cat coincideixen a destacar la importància de conservar la tradició de la Castanyada enfront de la festivitat importada de Halloween.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.