Una trentena de botigues ja disposen d'un codi QR gràcies a una estudiant


  • Comparteix:

Els codis QR es desxifren a través del telèfon mòbil

Els codis QR es desxifren a través del telèfon mòbil

L'estudiant de batxillerat Alba Ollé ha repartit més d'una trentena de codis QR per les botigues de la ciutat amb l'objectiu de fer difusió d'aquesta eina entre els santcugatencs. Aquests codis poden emmagatzemar fins a 200 vegades més informació que els codis de barres tradicionals i es poden desxifrar mitjançant una aplicació del telèfon mòbil. La iniciativa forma part del treball de recerca d'Alba Ollé i consisteix a fomentar el seu ús entre els ciutadans. Coneix la iniciativa a Cugat tv

Els codis QR, que van néixer al Japó, emmagatzemen fins a 4.000 caràcters que poden fer referència des del preu d'un producte fins a una pàgina web o informació sobre ofertes i descomptes d'un establiment. La informació es pot descarregar fent una fotografia al codi mitjançant una aplicació del telèfon mòbil que en pocs minuts proporciona a l'usuari el text desxifrat.

La impulsora de la iniciativa, Alba Ollé, ha explicat quin és l'objectiu del seu treball de recerca. Són declaracions a Cugat.cat.

Alba Ollé

El meu treball consisteix a distribuir-los per Sant Cugat i veure si tenen acceptació. Crec que tindran èxit.



La tasca d'Ollé consisteix a repartir els codis QR pels establiments de la ciutat i així fer-ne difusió perquè la gent els conegui i en faci ús. Més d'una trentena de botigues de la ciutat, la majoria ubicades a l'eix comercial, ja disposen d'un codi QR que informa de les ofertes i descomptes que ofereix l'establiment.

Alguns dels comerciants han explicat per què s'han adherit a la iniciativa.

Comerciants

És una bona idea per transmetre informació amb les noves tecnologies. / Molta gent s'ha interessat i crec que tindrà utilitat.



Alba Ollé espera repartir com a mínim 50 codis entre les botigues locals i, un cop establerts, la seva feina consistirà en valorar quina acceptació tenen entre els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.