La Generalitat permetrà ara als centres educatius fer jornada intensiva al juny


Temes relacionats

Recoder considera desproporcionada la cancel·lació de les colònies a les escoles públiques (26/set/10)

El 80% de les escoles públiques anul·len les colònies previstes per aquest curs (17/set/10)

La comunitat educativa debat sobre l'estat de l'ensenyament a Cugat.cat ( 8/jul/10)

Tots els consells escolars de la ciutat menys un demanen que es mantingui l'horari intensiu pels mestres el juny del curs que ve (11/jun/10)

Les famílies se sumen al rebuig de la política educativa de la Generalitat, segons USTEC (28/mai/10)


  • Comparteix:

Els centres podran demanar fer jornada intensiva al juny

Els centres podran demanar fer jornada intensiva al juny

Els directors podran demanar fer jornada intensiva al juny tal com reclamaven molts centres educatius després del nou calendari escolar programat pel departament d'Educació, que va suprimir aquesta opció. La coordinadora de les AMPA a la ciutat, Charo Sebastián, ha criticat que el govern canviï ara d'opinió en un tema que fins ara defensava aferrissadament. Un dels sindicats majoritaris de l'ensenyament, l'USTEC-STEs, ha subratllat que l'anunci és 'propaganda electoral' i ha precisat que encara no s'ha plasmat en cap resolució oficial.

Amb l'aprovació de la nova Llei d'Educació, la Generalitat va suprimir, entre d'altres, la jornada intensiva al mes de juny. Això va provocar un malestar al professorat de les escoles, arribant a anunciar la supressió de les colònies com a mesura de pressió. A Sant Cugat, només l'escola Joan Maragall estava a favor d'aquesta mesura.

Ara, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat que els directors de les escoles i instituts podran proposar al departament d'Educació fer jornada intensiva al juny. Això sí, segons el conseller, els centres hauran de tenir el consens del consell escolar, garantir el compliment de les hores lectives anuals i no afectar els serveis de menjador i transport. Maragall ha explicat el procediment que s'ha de seguir per tornar a la jornada intensiva.

Ernest Maragall

Els centres hauran de fer arribar la seva proposta a Serveis Territorials, i es decidirà si es concedeix o no.



Charo Sebastián, la nova presidenta de la coordinadora de les AMPA de la ciutat, ha posat sobre la taula la contradicció que la Generalitat defensés aferrissadament fins aquesta setmana una mesura tan impopular com la prohibició de la jornada intensiva i ara digui el contrari. Sebastián afirma que s'està jugant amb la qualitat de l'ensenyament i amb la comunitat educativa. Són declaracions a Cugat.cat.

Charo Sebastian

O prenies la mesura d'acabar amb la jornada intensiva amb convenciment de que era el millor o no la prenies. Què vol dir aquesta marxa enrera, que no era el millor? A què estem jugant?



Un dels sindicats majoritaris de l'ensenyament, l'USTEC-STEs, creu que l'anunci de Maragall són 'només paraules' que encara no s'ha plasmat en cap resolució oficial escrita. Per tant, cap centre no pot demanar fer jornada intensiva al juny, encara. Pel sindicat, les paraules de conseller d'Educació responen a una voluntat electoralista.

Nou dels 11 centres educatius públics de la ciutat van anunciar l'anul·lació de les colònies previstes per a aquest curs acadèmic. Per l'USTEC, aquesta modificació no farà canviar les mesures de pressió del professorat, que consideren que hi ha més discrepàncies amb el departament d'Educació.

La Generalitat justifica aquesta modificació apel·lant a la capacitat que tenen els equips directius dels centres amb els nous decrets d'autonomia dels centres i de direcció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.