Vaga de FGC diumenge i aturades parcials a partir de la setmana vinent

Els treballadors de FGC ja van fer vaga al setembre

Societat

Publicat el 4/nov/10 per Mar Castro / Míriam Piñol

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han convocat una vaga de 24 hores per aquest diumenge i aturades parcials tots els dilluns i dimecres de novembre. La protesta, que coincideix amb la visita del Papa Benet XVI a Barcelona, respon a l'aplicació per part de la Generalitat del decret que retalla un 5% el sou dels treballadors de l'empresa pública. A més, els treballadors de FGC també han anunciat una concentració per diumenge al matí a Sarrià.

Aquest diumenge, coincidint amb la visita del Papa Benet XVI a Barcelona, els sindicats han convocat una aturada de 24 hores de tot el servei de les línies metropolitanes de FGC. L'aturada afectarà les línies que passen per Sant Cugat. Els treballadors, a més, han convocat una concentració aquest diumenge a les vuit del matí a Sarrià per fer més visible la seva protesta.

El membre de la secció sindical d'UGT a FGC Antonio Mendoza ha explicat a Cugat.cat les raons que han portat l'assemblea de treballadors de l'empresa pública a aprovar de forma unànime la convocatòria de vaga.

Antonio Mendoza

Hem vist vulnerat el nostre conveni amb una retallada del 5%. Cap altre transport públic de Catalunya s'ha vist afectat per aquesta mesura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A partir de dilluns, a més, s'han convocat aturades parcials que es repetiran tots els dilluns i dimecres de novembre. En aquest cas, les aturades s'efectuaran entre les set i les nou del matí i entre les sis de la tarda i les vuit del vespre. A hores d'ara encara no s'han establert serveis mínims per part del departament de Treball de la Generalitat ni pel diumenge ni per a la resta de dies.

Els sindicats de FGC han indicat que dilluns presentaran una demanda al Tribunal Constitucional per declarar inconstitucional la retallada del 5% dels seus salaris.