AVAN continua la tasca de sensibilització sobre l'ictus


Temes relacionats

Presentat el DVD 'Conviure amb l'Ictus' (21/mai/10)


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La xerrada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La directora de la delegació santcugatenca de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), Laura Perea, ha explicat que resulta vital una ràpida intervenció sanitària quan es detecten els primers símptomes de l'ictus. En aquest sentit, ha elogiat el DVD 'Conviure amb l'ictus' realitzat per la Taula de Malalties Neurològiques i Cugat.cat per difondre molt més el coneixement de l'ictus entre la població. Perea ha fet aquestes declaracions a la conferència 'L'ictus: prevenció, símptomes i tractament' que s'ha fet en el marc de la celebració del Dia Internacional de l'Ictus del passat 29 d'octubre. Mira el reportatge 'Conviure amb l'Ictus' a Cugat tv

Perea ha destacat que és molt important donar a conèixer la malaltia de l'ictus que agrupa el que fins fa poc s'ha anomenat embòlia, atac de feridura o accident cerebral vascular. Per això, ha afegit, és destacable eines com el DVD editat per Cugat.cat i la Taula de Malalties Neurològiques perquè la població s'adoni de la importància d'una actuació.

Laura Perea

L'ictus és una de les malalties amb les què es pot fer prevenció i per això cal que es faci divulgació.



L'ictus és una de les conseqüències més devastadores de la malaltia vascular i consisteix en una alteració brusca i greu de la circulació de la sang al cervell. Es tracta de la primera causa de mort en les dones, especialment les d'edat avançada, la primera causa mèdica de discapacitat i la segona de demència. L'impacte de l'ictus sobre la vida quotidiana és molt important, sobretot en els casos en què hi ha discapacitat residual. Malgrat tot, se n'ha constatat una reducció superior al 50% de la mortalitat, en els darrers quinze anys, produïda en gran mesura per les millores en els factors de risc cardiovascular, sobretot de la hipertensió arterial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.