Torna la normalitat a Ferrocarrils fins a les sis de la tarda després dels piquets del matí


Temes relacionats

Vaga de FGC diumenge i aturades parcials a partir de la setmana vinent ( 5/nov/10)


  • Comparteix:

A Sant Cugat els trens han passat amb normalitat durant l'aturada parcial d'aquest matí

A Sant Cugat els trens han passat amb normalitat durant l'aturada parcial d'aquest matí

La vaga dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) continuarà a la tarda, de sis a vuit, quan els trens només circularan al 50%. Durant les aturades parcials d'aquest matí els piquets han aturat dos trens a l'estació de Rubí. Segons l'empresa ferroviària, aquestes actuacions no han afectat la normalitat de pas dels trens per les estacions santcugatenques i només s'han vist afectats els passatgers que volien aturar-se a l'estació de la ciutat veïna. Els serveis mínims decretats han de garantir la mobilitat als santcugatencs que hagin d'utilitzar les línies de ferrocarrils, tot i que la circulació de trens durant diumenge també ha registrat algunes interrupcions dels piquets.

Aquest matí, a dos quarts de vuit, un piquet ha aturat a l’estació de Rubí, dos trens de la línia S1 procedents de Terrassa. FGC ha transbordat els viatgers en autobusos a la mateixa estació i ha mantingut aquest servei per carretera entre les estacions de Mira-sol i Rubí en ambdues direccions. La resta de trens de la línia S1 ha mantingut la circulació en ambdós sentits, sense efectuar aturada a Rubí amb l’objectiu d’evitar el piquet.

La resta de circulacions de les línies S1 i S2, així com les línies urbanes de Barcelona-Vallès i tots els serveis de la línia Llobregat-Anoia, han circulant amb normalitat mantenint els horaris dels serveis mínims establerts fins a les nou del matí.

A partir de les nou, un cop finalitzat el període de serveis mínims, FGC ha reprès el servei amb normalitat a totes les línies metropolitanes.
A partir de les sis de la tarda i fins a les vuit del vespre, s’iniciaran novament els serveis mínims previstos per la tarda.

La primera de les jornades de vaga convocades pels treballadors de FGC, que ha tingut lloc aquest diumenge, s'ha desenvolupat de manera irregular. Els serveis mínims decretats durant el matí s'han vist alterats per l'acció dels piquets a la línia del Vallès. La circulació dels trens s'ha realitzat amb autobusos durant una hora. Els serveis mínims de la tarda han funcionat sense incidents, amb el 50% dels trens tal com estava previst.

Les aturades de diumenge han coincidit amb la visita del Papa Benet XVI. Les estacions i el servei de tren han quedat tancats durant tota la jornada, a excepció de les franges compreses entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre.

Els treballadors de l'empresa pública protesten pel decret de la Generalitat que retalla els seus salaris d'un 5%. Així ho ha explicat un dels membres sindicals d'UGT a FGC, Antonio Mendoza.

Antonio Mendoza

Vam arribar a un acord amb el conseller Nadal per recuperar el 5% retallat. Ens van enganyar per ajornar l'aturada.






Dimecres també s'han previst aturades parcials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.