Joan Tortosa rescata al pregó la memòria reivindicativa dels últims 35 anys de Festa de Tardor


  • Comparteix:

El record s'ha imposat aquest dissabte a la nit en la 35a Festa de Tardor amb el pregó de l'historiador Joan Tortosa. L'objectiu ha estat repassar els inicis reivindicatius d'una festa que va néixer de les necessitats sorgides del poble i apartades per tant, del poder polític i religiós. Tortosa també ha tingut unes paraules per subratllar el caràcter lúdic i participatiu que envolta la festa d'enguany en els seus 35 anys.

L'historiador, escriptor i pintor santcugatenc Joan Tortosa ha repassat algunes de les reivindicacions clau que han acompanyat una festa que va començar a les acaballes del franquisme. Tal com ha recordat el pregoner, el to reivindicatiu ha estat present des dels inicis de la celebració.

En un exercici de reflexió Joan Tortosa s'ha mostrat optimista amb el paper que ha tingut la festa per despertar consciències en la ciutadania.

Joan Tortosa

M'atreviria a ser optimista i a creure que, com a mínim, s'hauran despertat moltes consciències.



La Festa però, ha experimentat un gir en aquesta edició amb la introducció d'activitats marcades per un caràcter lúdic i participatiu. És per això que el lema: '35 anys de la Festa de Tardor. Viu-la' esdevé clau per entendre la nova direcció que des de l'organització esperen que agafi la celebració.

Tortosa també ha volgut recordar els inicis d'una festa que va sorgir de la unificació d'esforços d'un conjunt entitats amb l'objectiu de fer front a les dificultats i apropar-se a la gent.

Joan Tortosa

No es tractava d'una festa suggerida pels poders polítics o religiosos, sinó sorgida del poble.




Una plaça de l'Om plena de gom a gom aquest dissabte a la nit ha posat de manifest la resposta dels santcugatencs a la festa més reivindicativa de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.