Les càmeres de videovigilància seran una realitat aquest mes


Temes relacionats

El sistema de videovigilància entrarà en funcionament al novembre (26/mai/10)

La Generalitat dóna llum verda a les càmeres de videovigilància a la ciutat (13/mai/10)

Jaume Clavell: 'Les càmeres per regular el trànsit a la Floresta són una inutilitat' (14/abr/10)

La CUP critica la possibilitat d'instal·lar càmeres de videovigilància a la ciutat (28/gen/10)

Diversitat d'opinions entre els comerciants sobre les càmeres de videovigilància ( 5/feb/09)

Xavier Martorell: 'Finalment sí que instal·larem càmeres de videovigilància' (16/gen/09)

CCOO considera que les càmeres de l'Ajuntament vulneren la intimitat dels treballadors (18/des/07)


  • Comparteix:

El projecte de càmeres de videovigilància ha creat polèmica al municipi

El projecte de càmeres de videovigilància ha creat polèmica al municipi

Les càmeres de videovigilància a la zona comercial i d'oci de la ciutat, que va des del Monestir fins la plaça Lluís Millet, entraran en funcionament a finals de mes. En total seran 13 aparells, amb l'objectiu d'eradicar els petits furts i robatoris amb intimidació i millorar la seguretat ciutadana. Les càmeres, que funcionaran les 24 hores del dia, en cap cas no enregistraran l'interior de les botigues ni habitatges.

Cinc giratòries i vuit fixes, visibles i senyalitzades, són les càmeres que s'instal·laran aquest mes a la zona comercial de la ciutat. La instal·lació és una realitat després que la Comissió de Videovigilància i el departament d'Interior de la Generalitat aprovessin el projecte santcugatenc.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, la instal·lació i posada en funcionament d'aquests dispositius de videovigilància responen a criteris de seguretat ciutadana i no als gustos i crítiques de la ciutadania. Són paraules a Cugat.cat.

Xavier Martorell

No és una voluntat individual. Les dades que tenim ens demostren que les càmeres faran una feina de seguretat per a la ciutadania.


L'eix de vianants on s'ubicaran aquestes càmeres és una de les zones comercials de la ciutat. Segons Martorell, els botiguers i comerciants amb qui s'ha parlat estan satisfets per la nova mesura de seguretat i ha assegurat que 'ningú no les qüestiona'. No obstant això, la plataforma No a la Videovigilància ha titllat el projecte de 'joguina inútil' i ha criticat que s'hagi tirat endavant de manera unilateral. ICV-EUiA i ERC van demanar, en el ple municipal d'octubre, una moratòria d'aquesta mesura. Martorell respon les crítiques al projecte.

Xavier Martorell

Accepto que hi hagi gent que no li agradi, però han d'entendre que s'ha de procurar la màxima seguretat a la ciutat.


Martorell ha expressat que amb la posada en funcionament d'aquests dispositius Sant Cugat es convertirà en una ciutat més segura, ja que està avalada per experiències com les de Barcelona i Girona a Catalunya, i d'altres a l'Estat espanyol i a la Unió Europea.

Les imatges enregistrades només seran visualitzades per la Policia Local. El projecte es finança amb una partida del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) que ascendeix a 180.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.