Denuncien que el Jutjat de Pau no els permet casar-se per ser 'un matrimoni de conveniència'


  • Comparteix:

Mohammad Mudakkir i Beatriz Fernández

Mohammad Mudakkir i Beatriz Fernández

Dos santcugatencs denuncien que el Jutjat de Pau els ha denegat 'injustament' la possibilitat de contraure matrimoni en considerar que és una unió de conveniència. La institució jurídica al·lega que els afectats només volien aconseguir 'l'estada legal al país' d'un dels membres, nascut a l'estranger. La parella nega que sigui un casament de conveniència, critica la manca d'ètica del jutjat i lamenta 'la injustícia' a la qual es veuen sotmesos.

Mohammad Mudakkir i Beatriz Fernández són dos santcugatencs residents i empadronats a la ciutat que des del gener estan vivint en parella. El maig passat, van fer la petició al Jutjat de Pau per casar-se, però la institució els va denegar aquest dret per evitar la proliferació de matrimonis convinguts. El cas està, ara, en mans de la Direcció General de Registres de Madrid i els afectats critiquen que no se'ls pugui oferir cap altra solució.

Tal com expliquen, la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, va intervenir en el cas preguntant al jutge de pau quin era el motiu de la denegació del matrimoni. La resposta del jutge va ser que ja no es podia fer marxa enrere en el procés i que 'uns paguen pels altres'. Ho explica Fernández.

Beatriz Fernández

Un cop que vam rebre la informació, ens vam sentir impotents perquè, malgrat que se sàpiga la veritable informació, la resposta fos que no es podia fer res.



Tot i que, legalment, la parella és conscient que no tenen més possibilitats que esperar la resolució que es faci del cas des de Madrid, reivindica una acció ètica i moral. Segons la parella, per aquest motiu va presentar un recurs a la ressolució de la seva petició que van enviar a Madrid i ara hauran d'esperar un any i mig fins que es faci la respectiva valoració.

Per aquests santcugatencs, existeix una 'manca d'ètica' i d''injustícia' del Jutjat de Pau i critiquen que la justícia no s'adapti a les necessitats que sorgeixen en la societat actual.

Beatriz Fernández

La justícia ha d'evolucionar. No s'ha adaptat per ser un servei per a la ciutadania.




Mudakkir i Fernández estan a l'espera que la justícia els permeti formalitzar o no el seu enllaç matrimonial.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Em senbla molt molt trist, que un dret com el de contrau-re matrimoni no es pugui exercir lliurement tal i com hauria de ser. No hen de pagar justos per pecadors, no senyor. Voste ha de fer la seva feina, averiguar i demanar testimonis que demostrin que aquesta parella va junta al mercat, a les festes populars del poble, als vein que viuen al seu barri, a la fruiteria de la cantonada ... vosté no te dret, de jugar amb les il.lusions. Crec, que, avui en dia, la decisio de casar-se es valenta, voler tenir un vincle legal amb algú es un acte d'amor i de valentia, de fe. Em sap molt greu que una parella com ells, que els conec, els he vist de la ma pel poble, sentats als parc mirant els nens o prenent el sol, no puguin exercir el seu dret al matrimoni, i gracies a les seves obligacions fiscals, voste estigui cobrant. Ho trobo trist, em sap greu, i crec que aixo no hauria de acabar aixi.. els que sou casats, penseu com us sentirieu si no us haguesin deixat fer-ho.

merce fargas. Enviat el 10/nov/10


Me uno a la protesta y a la solicitud para que esta pareja pueda ejercer su derecho de matrimonio Estoy segura de que esta es una buenisíma ocasión para que la justicia actualize sus procedimientos y pueda prestar un siempre mejor servicio a la ciudanía Haremos lo necesario para que así sea!!! Animo!!!!

wendy maichel garcia. Enviat el 11/nov/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.