Dos estudiants, premiats per una il·luminació de baix consum


  • Comparteix:

El sistema consta d'una aspa i una paràbola que difón la llum. / Font: UPC

El sistema consta d'una aspa i una paràbola que difón la llum. / Font: UPC

Els santcugatencs Gerard Bertomeu i Míriam Cabanas han creat un sistema d'il·luminació de baix consum guardonat amb el primer Premi Corian de Disseny 2010. El disseny porta per nom Honeylight i es basa en un mecanisme intel·ligent que concentra la llum a les zones on hi ha activitat i permet estalviar energia.

El projecte consta de dispositius LED i emet llum en funció de l'activitat a través de sensors de moviments, que regulen la potència, i encenen i apaguen cada conjunt de LED, segons l'activitat que detectin en una zona. Aquest sistema, que es troba en fase de desenvolupament, els ha permès guanyar el primer Premi Corian de Disseny 2010 en la modalitat professional de disseny de producte.

Míriam Cabanas i Gerard Bertomeu són estudiants d'últim curs de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La intenció dels guanyadors és fabricar el producte i ara per ara estan buscant finançament per desenvolupar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.