Els dos activistes santcugatencs, els últims que resten a Al-Aaiun a l'espera d'una 'evacuació segura'


  • Comparteix:

Antonio Velázquez i Isabel Terraza

Antonio Velázquez i Isabel Terraza

Els dos activistes santcugatencs són els únics que queden a la ciutat Al-Aaiun, al Sàhara Occidental. Antonio Velázquez i Isabel Terraza han confirmat a Cugat.cat que la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, s'ha posat en contacte amb ells aquest dissabte, però encara estan a l'espera d'una 'evacuació segura' auxiliada pel govern espanyol. Els dos santcugatencs parlen d'una 'recerca molt violenta' de la policia marroquina, que asseguren que els vol 'exterminar'.

La ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha trucat aquest dissabte als dos activistes santcugatencs per oferir-los una sortida d'Al-Aaiun, on estan amagats des del desmantellament del campament de resistència sahrauí per part de la policia marroquina. Velázquez i Terraza, però, estan a l'espera des de llavors d'una nova trucada. El ministeri hauria de garantir-los una 'evacuació segura' de la ciutat del Sàhara Occidental. Segons Velázquez, la tasca diplomàtica serà essencial per aconseguir-ho.

Antonio Velázquez

Necessitem un suport diplomàtic molt fort perquè estem en perill. L'atenció es centra en nosaltres, però el perill hi és per a milers de sahrauís.



Els dos activistes s'han convertit en els darrers estrangers que queden Al-Aaiun. Expliquen que els busca la policia marroquina, que ha reprimit famílies locals que han mantingut contacte amb els dos santcugatencs.

Antonio Velázquez

Ens busquen de forma molt violenta. Som molt incòmodes per al règim marroquí perquè som testimoni de la repressió d'aquests dies. Ens volen exterminar.



En conversa telefònica, Velázquez ha explicat a Cugat.cat que les represàlies i tortures contra els sahrauís són diàries. La població evita els hospitals, que estan militaritzats, i les autoritats marroquines han habilitat escoles per convertir-les en presons. L'activista amb residència a Sant Cugat critica la passivitat del govern espanyol en el conflicte i apunta que només el Consell de Seguretat de les Nacions Unides podrà comptabilitzar les víctimes mortals a Al-Aaiun.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.