Els castells, Patrimoni Immaterial de la Humanitat


  • Comparteix:

Els castells, Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Els castells, Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Els castells ja són Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ho ha decidit el comitè de patrimoni de la Unesco, reunit a Kènia. Castellers de Sant Cugat, que s'ha reunit a la seu de l'entitat per seguir el nomenament, s'ha felicitat per la decisió. Una altra tradició dels Països Catalans, el Cant de la Sibil·la de Mallorca, i la dieta mediterrània també han rebut aquesta consideració.

La Unesco destaca que els castells 'són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural' i proporcionen 'un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat'. El cap de colla dels castellers de Sant Cugat, Èric Bellmunt, ha destacat la importància de l'esdeveniment. Són declaracions a Cugat.cat.

Èric Bellmunt

És un fet molt important i dóna molt de nom al món casteller. Això demostra que es fa amb seny i que les coses es fan ben fetes al país.











Per defensar la candidatura dels castells, s'ha desplaçat a Nairobi una delegació catalana encapçalada pel president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

El Grup d'Acció Valencianista, una entitat blavera, ha intentat boicotejar la declaració denunciant la implicació de menors en la cultura castellera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.