El Ball de Gitanes d'enguany no farà diferències de gènere


  • Comparteix:

El Ball de Gitanes en una fotografia d'arxiu

El Ball de Gitanes en una fotografia d'arxiu

El Ball de Gitanes farà desaparèixer les connotacions de gènere de manera que els homes i dones podran ocupar qualsevol posició dins la dansa. L'edició d'enguany recupera també el ball de velles, una dansa prèvia al Ball de Gitanes, i permetrà portar cascabells als balladors que ho vulguin.

El Ball de Gitanes arriba a la quarta edició amb l'objectiu d'adaptar-se a l'època actual eliminant la distinció de gènere entre els dansaires. Així, les participants que ho vulguin podran ocupar la posició de 'dins', que tradicionalment s'associava als homes, mentre que els balladors també podran ocupar la posició de 'fora', que habitualment feien les dones. Tot i això, es mantenen els rols masculí i femení, o sigui que en funció de la posició que s'ocupi el ballador haurà de dur el vestuari que correspongui a la seva figura.

Un dels membres de la Comissió del Ball de Gitanes Arnau Marimon ha explicat el per què d'aquest canvi.

Arnau Marimon

La posició noi-noia tenia una diferència molt marcada dins el ball. A partir d'ara perdrà la connotació de gènere i qui ho vulgui podrà ballar en qualsevol posició.



Els assaigs del Ball de Gitanes donaran el tret de sortida aquest dilluns amb una trobada de retrobament i un vermut entre els balladors. A partir de la setmana vinent, els participants es reuniran dilluns i dimecres a les nou al Casal de Joves TorreBlanca per practicar la dansa. En el cas dels més petits, els assaigs tindran lloc els dissabtes, a les onze del matí, a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.